That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Gecategoriseerd onder Featured, Gaming, Highlighted, PS4, Reviews, Xbox One

Dead or Alive 6 Review

De Dead or Alive reeks draait alweer 23 jaar mee. Het eerste deel is alweer uit het eerste Playstation tijdperk. De games waren toen erg toegankelijk en de games zijn jaren later nog steeds erg gewild. We zijn ondertussen al bij het officiële zesde deel en er zijn al een paar spin-off delen geweest in de vorm van Dead or Alive Xtreme delen. Vandaag hebben we de review voor je van het officiële zesde deel die deze week is verschenen. Check snel de review of het wat voor jou is.

Als je de game opstart zit je al gelijk in de goede vibe. De graphics zien er weer gelikt uit zoals je van de serie mag verwachten die elke keer een grote stap maakt wat betreft graphics.

Er zijn verschillende modi waar je uit kan kiezen die we stuk voor stuk gaan bespreken.

Dead or Alive 6 Story Mode:

Wat gelijk opvalt als je de story mode opstart is dat het er vaag uitziet allemaal blokjes verspreid over een veld waaruit je kan kiezen als je een ander gedeelte van het verhaal hebt uitgespeeld. Er zit geen logische lijn in de story modus en het verhaal zelf is ook niet heel erg boeiend. Dat hebben ze in de vorige delen beter gedaan.

Dead or Alive 6 Quest:

De Quest mode is iets nieuws in de serie. Hierbij moet je een gevecht doen en proberen zoveel mogelijk proberen doelen te behalen en daar verdien je sterren voor. Die sterren kun je dan weer gebruiken om nieuwe questen te unlocken en daarbij weer zoveel mogelijk doelen behalen dit vind ik zelf de leukste en meest uitdagende modus.

Je hebt natuurlijk ook de standaard modi zoals Arcade Mode waarin je een selectie vijanden moet verslaan om de beste tijd neer te zetten die je per karakter kan zien.

Er zit ook een Time Attack mode in waarbij je zo snel mogelijk vijanden moet verslaan om dan een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Hierbij draait het echt om de tijd en minder dan in de Arcade Mode.

Dan is er ook nog de survival mode waarin je moet proberen het zo lang mogelijk uit te houden tegen vijanden. Hoe langer je het volhoud hoe beter de score.

Er is ook een uitgebreide trainingsmodus aanwezig waarin je per karakter de moves goed onder de knie kan krijgen.

Online spelen kan ook je kan tegen andere mensen ranked matches spelen en proberen per karakter een zo hoog mogelijk niveau online te behalen.

Graphics

De graphics in de game zien er weer gelikt uit zoals we gewend zijn van de serie. De Dead or Alive serie heeft altijd geprobeerd de graphics van een console naar een hoger niveau te tillen en het ziet er nu dus ook weer heel gelikt uit. De omgevingen zien er super gedetailleerd uit en de karakters zien er ook goed vormgegeven uit.

Gameplay

De gameplay staat weer als een huis. Als je gewend bent aan de vorige delen dan heb je alle combo’s weer vrij snel door en kun je weer verder gaan waar je bij het vorige deel gebleven was. Veel vernieuwing qua aanvallen en grappling moves zit er helaas niet in. Wat wel nieuw is is de Break Blow. Je ziet onder je levensbalk een meter oplopen staat die vol kun je door een simpele knoppen combinatie een Break Blow uitvoeren die extra veel schade doet aan een tegenstander.

Online

Dan het punt waar ik me het meest aan geërgerd heb in de game het online gedeelte. De verbindingen zijn niet optimaal waardoor je bijna bij elk gevecht last hebt van flinke vertragingen. Sta je voor kunnen mensen gewoon de game uitzetten en je krijgt een gelijkspel wat flink ergerlijk is als je een keer fiks staat te winnen en je dan in een keer uit de game word gedonderd vanwege connectie fout.

Dead or Alive 6 is een game geworden die in potentie veel met zich meedraagt maar door het slechte verhaal en online problemen is het helaas niet de game geworden waarvan ik dacht dat hij zou zijn geworden. Ik vind de game helaas nog niet helemaal af en hoop dat er door middel van updates nog het nodige verholpen kan worden zoals een goed matchmaking systeem in het online gedeelte en misschien nog wat meer verdieping in het verhaal.

Dead or Alive 6

6.1

Graphics

8.0/10

Sound

7.0/10

Gameplay

7.0/10

Sound

6.5/10

Multiplayer

2.0/10
We zijn los, Check ons!!
WE ZIJN MOMENTEEL OFFLINE