Home Featured De tweede trailer van JOKER is uit – Bekijk hem hier

De tweede trailer van JOKER is uit – Bekijk hem hier

by Jos Vis

JOKER van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. Phillips’ rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, een rol van Joaquin Phoenix, gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian… maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft.

Drievoudig Oscar genomineerde Phoenix (“The Master”, “Walk the Line”, “Gladiator”) is te zien in de film naast Oscar-winnaar Robert de Niro (“Raging Bull”, “The Godfather: Part II”). Er zijn tevens rollen voor Zazie Beetz (“Deadpool 2”),Frances Conroy (tv-serie “American Horror Story”, Hulu’s “Castle Rock”), Brett Cullen (“42”, Netflix’s “Narcos”), Glenn Fleshler (tv-serie “Billions”, “Barry”), Bill Camp(“Red Sparrow”, “Molly’s Game”), Shea Whigham (“First Man”, “Kong: Skull Island”),Marc Maron (tv-serie “Maron”, “GLOW”), Douglas Hodge (“Red Sparrow”, tv-serie “Penny Dreadful”), Josh Pais (“Motherless Brooklyn”, “Going in Style”) en Leigh Gill(HBO’s “Game of Thrones”). 

De voor een Oscar genomineerde Phillips (“Borat”, “The Hangover”-films) regisseert het scenario dat hij samen met Scott Silver (“The Fighter”) heeft geschreven, gebaseerd op karakters van DC. De film is geproduceerd door Phillipsen de voor een Oscar genomineerde Bradley Cooper (“A Star Is Born”, “American Sniper”), onder hun Joint Effort-vlag, in samenwerking met  de voor een Oscar genomineerde Emma Tillfinger Koskoff (“The Wolf of Wall Street”). De uitvoerend producenten van de film zijn Michael E. UslanWalter HamadaAaron L. Gilbert,Joseph GarnerRichard Baratta en Bruce Berman

Achter de schermen wordt Phillips bijgestaan door cameraregisseur Lawrence Sher(“Godzilla: King of the Monsters”, “The Hangover”-films), productieontwerper Mark Friedberg (“If Beale Street Could Talk”, “Selma”), editor Jeff Groth (“War Dogs”, “The Hangover Part III”) en de Oscar-winnende kostuumontwerper Mark Bridges(“Phantom Thread”, “The Artist”). De muziek is gecomponeerd door Hildur Guðnadóttir (HBO’s “Chernobyl”, “Sicario: Day of the Soldado”). 

Warner Bros. Pictures presenteert, in samenwerking met Roadshow Pictures en BRON Creative, een Joint Effort productie, een film van Todd Phillips

JOKER is vanaf 3 oktober 2019 in de Nederlandse bioscoop te zien.

De voorverkoop start op vrijdag 6 september 2019 via de reguliere voorverkoopadressen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d