Home Gaming Gebruik razendsnelle gevechtsstrategieën in Atelier Ryza: Ever Darkness & The Secret Hideout

Gebruik razendsnelle gevechtsstrategieën in Atelier Ryza: Ever Darkness & The Secret Hideout

by Jos Vis

KOEI TECMO Europe en GUST Studios hebben vandaag spannende nieuwe gameplay details over de komende titel Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout onthuld. Aspirant-alchemisten komen op hun avontuur met Ryza en haar ondeugende groep vrienden niet alleen een verbeterd gevechtssysteem tegen, ze kunnen ook speciale nieuwe Gathering Locations verkennen en delen. 

Ryza en haar groep vrienden ontdekken op hun avontuur allerlei exotische nieuwe locaties, waaronder plekken die ze zelf gemaakt hebben. In Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout kunnen spelers speciale flesjes verzamelen, die door middel van het Synthesis-systeem in de game gecombineerd kunnen worden met andere materialen om zo nieuwe Gathering Spots te creëren vol met rauwe grondstoffen. Afhankelijk van welke ingrediënten hierin gebruikt worden kan de omgeving drastisch veranderd worden. Zo kan Plant Essence bijvoorbeeld een magisch bosgebied maken, terwijl Bomb een gevaarlijk vulkanisch gebied vol lava tevoorschijn tovert. Zodra het gebied gemaakt is wordt er een wachtwoord met vier letters aan gekoppeld, waarna het gedeeld kan worden met vrienden op social media; andere gamers kunnen nu exact hetzelfde gebied verkennen.

De bewoners van deze adembenemende locaties zijn wezens en vijanden waar Ryza en haar vrienden het tegen op nemen. Het nieuwe en verbeterde Real-Time Tactical Battle System zorgt ervoor dat gevechten doorgaan, zelfs terwijl acties gekozen worden. Skills, Critical Attacks en Abilities kan je buiten jouw beurt om gebruiken door middel van Quick Actions, waarvoor je Action Points nodig hebt. Alle Party Members delen deze punten, dus het is van extreem belang om ze strategisch in te zetten om zo de overhand te krijgen in gevechten. Terwijl de AP Gauge zich vult zullen spelers ook hun in-battle Tactics Level verhogen. Een hoger Tactics Level van de Party zorgt ervoor dat ze sterke aanvallen en special combos kunnen gebruiken. 

Door gevechten heen kunnen Party Members ook Action Orders aan andere leden geven. Deze bevelen vragen specifieke acties zoals ‘voer een fysieke aanval uit’. Als het bevel gevolgd is, kan het personage die het gaf een opvolgaanval doen met een krachtige Skill; een Ability die geen AP consumeert. Spelers kunnen hiermee raken klappen uitdelen die zelfs de meest meedogenloze vijanden kunnen verslaan. 

Om deze spannende nieuwe gameplay features uit te lichten heeft KOEI TECMO Europe een betoverende nieuwe trailer uitgebracht. In een lading nieuwe screenshots is ook te zien wat voor nieuwe strategieën spelers in het heetst van de strijd kunnen gebruiken. 

Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout staat gepland voor launch op 1 november 2019 voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en op Windows PC via Steam.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d