Home Gaming De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen Review

De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen Review

by Pim, Sel

De Smurfen wie kent ze niet. De tekenfilm draait al tientallen jaren op tv en er zijn al vele games uitgebracht over de vrolijke kleine mannetjes en vrouwen. Weet De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen weer vele harten te veroveren of kun je hem beter laten liggen je leest het in deze review van de game!

Het verhaal van De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen draait erom dat Knutselsmurf zijn smurfmixer wil gaan proberen te verbeteren. Helaas is het nadeel dat ze voor onderdelen in het hol moeten zijn van de grote slechterik Gargamel. Knutselsmurf gaat samen met Brilsmurf, Storm en Klungel naar Gargamel toe maar niet alles loopt helaas als gedacht. Ze vinden in Gargamel zijn hut een groene steen waar Stolas in verborgen zit. Wanneer deze uitbreekt moeten De Smurfen samen gaan werken met hun vijand Gargamel om Stolas samen te gaan stoppen.

De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen laat je door diverse werelden heen lopen waar je kristallen moet vernietigen en kristobeesten moet gaan verslaan. De kristallen kun je gebruiken om je Smurfmixer te verbeteren en nieuwe vaardigheden vrij te gaan spelen. Je kunt verschillende substanties vrij spelen. Zo heb je de allesplak substantie die zorgt dat je verschillende objecten stil kunt zetten zoals een rad om er daarna doorheen te springen of een springplank vast zetten zodat deze niet omkukelt. Deze substanties zijn ook allemaal te upgraden door middel van verschillende kristallen te vernietigen en te verzamelen. Door middel van verzamelen van kristallen kun je ook je levensbalk vergroten, schot snelheden vergroten en zorgen dat je meer schade toebrengt aan tegenstanders.

Je hebt in alle levels die je moet doorlopen verschillende portalen waar je doorheen kan. De groene portalen zorgen dat je op een andere plek terecht komt maar je hebt ook paarse portalen. Deze paarse portalen zorgen ervoor dat je naar een uitdaging word gezet waar je veel kristallen kan verdienen of cosmetische items voor je karakters vrij kan gaan spelen. Ook heb je naast de kristallen die je kan vinden ook nog een speciaal goedje die substantie van Nietsigheid word genoemd. Deze kun je weer gebruiken om signatuur aanvallen te upgraden. Een signatuur aanval is per Smurf verschillend en is een soort van speciale extra die je kan gebruiken in gevechten. Zo heeft Storm extra sterke pijlen die zorgen dat je sterke vijanden zo omlegt. En Klungel heeft een wortel die vijanden aantrekt. Zo heeft iedereen zijn eigen specialiteit die je kan gebruiken om vijanden dwars te zitten.

De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen is helaas iets minder dan zijn voorganger De Smurfen: Missie Vileaf. Dit komt omdat dit nieuwe deel veel van hetzelfde is en weinig variatie kent. Het is vooral lopen, schieten en kristallen verzamelen. Dit herhaalt zich constant alleen word het steeds uitdagender.

De game is gebouwd met de Unreal Engine en dat is goed te zien want de game ziet er erg goed uit op grafisch aspect. De werelden zijn mooi vormgegeven en je waant je echt in de Smurfenwereld. De game is op het gebied van geluid niet heel bijzonder. Vaak lopen de geluiden niet synchroon met de karakters wat zorgt dat je niet altijd door hebt wat er gebeurt en kan soms irritaties opwekken.

De gameplay is in het begin super simpel maar word hoe verder het verhaal vordert wel steeds uitdagender zoals het hoort. De game is leuk om een keer gespeeld te hebben maar heeft helaas geen hele hoge replay waarde.

Conclusie

De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen is een leuke platform game die helaas net iets minder is dan zijn voorganger door gebrek aan variatie in de gameplay. Op grafisch gebied ziet de game er goed uit en op de PS5 en Xbox Series consoles zijn er weinig tot geen laadtijden. De game is een leuke platform titel die leuk en uitdagend is voor de kleine kids.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x