Home GamingAndroid De jury van de Intel Pixel Awards Europe 2023 heeft de genomineerden geselecteerd

De jury van de Intel Pixel Awards Europe 2023 heeft de genomineerden geselecteerd

by Jos Vis

De jury had zeker geen gemakkelijke taak, want dit jaar werden 206 onafhankelijke games van over de hele wereld ingezonden voor de Intel Pixel Awards Europe 2023-competitie. De juryleden selecteerden 13 titels die strijden om prijzen tijdens Pixel Heaven 2023. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een speciaal gala op zaterdag 27 mei. Het is vermeldenswaard dat gasten van het festival de kans krijgen om de genomineerde games zelf te bekijken.

Dit is alweer de 11e editie van Pixel Heaven Games en Pop Culture Festival. Het evenement vindt plaats van 26 tot 28 mei in het gebouw van het Creative Industries Development Centre aan de Mińska-straat 65 in Warschau. Er zullen veel attracties zijn voor festivalgasten – van de mogelijkheid om retrogames te spelen op oude consoles en speelautomaten tot deelname aan interessante lezingen. Natuurlijk wordt Pixel Heaven 2023 bezocht door geweldige gasten, waaronder:

  • Jim Bagley – mede-bedenker van ZX Spectrum NEXT
  • Simon Butler – de maker van de beroemde Pedro’s Garden
  • Anthony en Nicola Caulfield – de oprichters van Gracious Films
  • Mike Dailly – ontwerper van Lemmings en het prototype van de eerste Grand Theft Auto-game
  • Jon “Jops” Hare – mede-oprichter van de beroemde Sensible Software en een regelmatige gast en vriend van het festival

Hieronder staat de lijst met 13 games die zijn genomineerd voor Intel Pixel Awards Europe 2023. Op de infographics zie je ook welke titels strijden in de belangrijkste categorieën. Hier zijn korte beschrijvingen van elk spel.

Blacktail ontwikkeld door The Parasight
Word de bewaker van het bos of de angst waar nachtmerries van gemaakt zijn. Smeed de legende van Baba Yaga en beleef zijn oorsprong in BLACKTAIL, een unieke mix van intense boogschietgevechten, magie en duistere verhalen in een levendige sprookjeswereld. Je speelt als Yaga, een 16-jarig meisje beschuldigd van hekserij en verdreven uit een middeleeuwse Slavische nederzetting. Wanneer levende herinneringen aan je verleden terugkeren als smerige, wandelende geesten, heb je geen andere keus dan ze op te sporen in de hoop je eigen mysterie te ontrafelen.

Evil West ontwikkeld door Flying Wild Hog
Een duistere dreiging verteert het Oude Westen. Vecht met stijl in viscerale, explosieve gevechten tegen bloeddorstige wangedrochten. Roei de vampirische hordes uit met je bliksemsnelle handschoen en word een Wild West Superheld.

Figment 2: Creed Valley ontwikkeld door Bedtime Digital Games
Figment 2: Creed Valley is een actie-avonturenspel dat zich afspeelt in de menselijke geest. Neem het op tegen eindbazen in muzikale confrontaties, baan je een weg door puzzels en verken unieke omgevingen.

First Dwarf ontwikkeld door Star Drifters
First Dwarf is een meeslepende actie-RPG met basisbouwelementen, die je overlevings- en verkenningsvaardigheden op de proef stellen in een open fantasiewereld, uitgestrekt over eilanden die in de lucht zweven. Planeet Driftland bestaat niet meer — een magiërsoorlog tussen de vier rassen van de planeet heeft de aardbol in drijvende eilanden doen uiteenvallen en de bewoners in barbaarse stammen veranderd. Tussen de verlatenheid heersten alleen de dwergen, maar niet voor lang. De middelen raken op en de eens zo grote beschaving blaast haar laatste adem uit. In een wanhopige poging om de toekomst veilig te stellen, worden machtige luchtschepen naar de hemelse eilanden gestuurd op zoek naar materialen om het eens zo machtige dwergenkoninkrijk te redden.

Forever Skies ontwikkeld door Far From Home
Forever Skies is een first-person post-apocalyptische survivalgame. Keer terug naar de aarde, geteisterd door een ecologische ramp. Vlieg, upgrade en pas je mobiele hightech luchtschipbasis aan. Verzamel middelen om te overleven, confronteer gevaren aan de oppervlakte en jaag op virale ziekteverwekkers om een mysterieuze ziekte te genezen.

Fort Solis ontwikkeld door Fallen Leaf studio
Fort Solis is een singleplayer, third person thriller-ervaring die zich afspeelt op Mars. Jack reageert op een alarmoproep van een naburige basis en komt aan bij een donker en verlaten Fort Solis. Met dreigende stormwaarschuwingen gaat hij naar binnen om contact te maken. Naarmate de nacht langer wordt, escaleren de gebeurtenissen, lopen ze uit de hand en begint het mysterie van wat er met de bemanning is gebeurd zich te openbaren. De stormen komen eraan en beperken Jacks ontsnapping terwijl hij het volhoudt tot de ochtend aanbreekt.

Layers of Fear ontwikkeld door Bloober Team
De serie, die een stempel heeft gedrukt op verhalende first-person psychologische horrorspellen, keert terug om zijn laatste huiveringwekkende verhaal te vertellen in Layers of Fear. Het bekronende werk van de serie is de definitieve manier om de veelgeprezen franchise te ervaren, aangezien deze Layers of Fear en Layers of Fear 2 bevat, evenals alle DLC’s (inclusief de nieuwe ‘The Final Note’ DLC die je een nieuw perspectief geeft op de Layers of Fear-verhaallijn) en het nooit eerder vertelde verhaal van The Writer, dat alles met elkaar verbindt. Layers of Fear is gebouwd op Unreal Engine 5 en ondersteunt Ray Tracing, HDR en 4K-resolutie om de verbluffende beelden en je nachtmerrieachtige ervaring zo meeslepend en realistisch mogelijk te maken.

Railbound ontwikkeld door Afterburn
Railbound is een comfortabele, track-bending puzzelgame over een paar honden op een treinreis rond de wereld. Verbind en scheid spoorwegen in verschillende landschappen en help iedereen zijn huis te bereiken. Los meer dan 200 slimme puzzels op, variërend van glooiende hellingen tot kronkelige doorgangen.

Roadwarden ontwikkeld door Moral Anxiety Studio
Roadwarden is een geïllustreerde, op tekst gebaseerde RPG die isometrische pixelkunst gebruikt en mechanica combineert die is ontleend aan RPG’s, visuele romans, avonturengames en interactieve fictie, zoals inventarispuzzels, dialoogkeuzes, karaktervaardigheden en voortgang, hitpoints, eenvoudige overlevingsmechanica of speurtochten beperkt door in-game tijd.

Shardpunk: Verminfall ontwikkeld door Clockwork Pile
De oorlog is verloren, de hoofdstad ligt in puin en jij bent op de vlucht! Shardpunk: Verminfall combineert turn-based tactische strategie met RPG, overleving en hulpbronnenbeheer terwijl je je team verzamelt, naar hulpbronnen zoekt, vijandige hordes bevecht en onderdak zoekt om een nieuwe dag te leven.

Super Dungeon Maker ontwikkeld door Firechick
Super Dungeon Maker is een creatieve pixel art dungeon-editor, geïnspireerd op de beste 2D-avonturengames. Kies zoveel niveaus, vijanden, geheime kamers, vallen en items als je wilt. Daag je vrienden en de gemeenschap uit om je kerker onder de knie te krijgen of speel de talloze kerkers van de gemeenschap.

The Invincible ontwikkeld door Starward Industries
The Invincible is een first-person avonturenthriller die zich afspeelt in een atompunk-wereld, gebaseerd op een iconische roman van de wereldberoemde, harde sciencefictionauteur en Poolse futuroloog Stanisław Lem. Je speelt als Yasna, een wetenschapper die een mysterieuze planeet verkent Regis III, op zoek naar haar vermiste bemanning. Terwijl ze probeert in leven te blijven op de mysterieuze planeet, ontdekt ze een ondoorgrondelijk wetenschappelijk fenomeen en wordt ze geconfronteerd met de beperkingen en zwakheden van de menselijke soort.

Unknown Number: Een First Person Talker ontwikkeld door Godolphin Games
Unknown Number vertelt het verhaal van een overval met hoge inzetten en wordt volledig beleefd door middel van een reeks interactieve ’telefoontjes’. In dit avontuur kraak je wachtwoorden, bedrieg je bewakers, doe je je voor als oliebestuurders – en red je gewoon de hele verdomde wereld – allemaal met je stem. Praat, zing, fluister en schreeuw je een weg door dit meeslepende puzzelavontuur dat voor bijna alles spraakopdrachten gebruikt.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: