Home Gaming De grote finale van het Splatoon 2 European Championship 2018 – 2019 vindt op 9 en 10 maart 2019 plaats in Parijs

De grote finale van het Splatoon 2 European Championship 2018 – 2019 vindt op 9 en 10 maart 2019 plaats in Parijs

by Pim, Sel
Na de zinderende finale van het Splatoon 2-kampioenschap in het Verenigd Koninkrijk, betrad Hisashi Nogami, de producer van Splatoon 2, het podium om aan te kondigen dat de grote finale van het Splatoon 2 European Championship 2018 – 2019 op 9 en 10 maart 2019 plaatsvindt in Parijs. Hij maakte ook bekend dat op 5 december nieuwe wapens en uitrustingsvaardigheden aan Splatoon 2 worden toegevoegd.
Na een spetterende strijd tijdens de MCM Comic Con in Birmingham, wist regerend kampioen Team Mako te zegevieren door Team 4D met 3 – 1 te verslaan tijdens de finale. Daarmee worden ze één van de twaalf teams die in maart naar Parijs reizen voor de grote finale, om uit te maken wie zich Europees kampioen Splatoon 2 mag noemen. Onder de twaalf getalenteerde teams bevinden zich ook de Franse winnaars Alliance Rogue en Polarized uit Spanje, twee teams die vorig seizoen nog de Europese finales bereikten, om vervolgens toch met lege handen naar huis te gaan. De Duitse kampioenen van BackSquids zijn ook weer van de partij, en één van de grote favorieten. Zij werden vorig seizoen namelijk wél gekroond tot Europese kampioenen, en mochten naar Los Angeles reizen voor deelname aan het Splatoon 2 World Championship, waarbij ze de finale verloren van Japan.
Teams uit Italië, Rusland en Scandinavië zullen de komende maanden nog strijden om te bepalen wie zich mogen voegen bij onderstaande spetterende teams die komende maart in Parijs om de Europese kampioenstitel zullen strijden:
 • Nederland: Polderlantis (Winnaar Splatoon 2 Dutch Championship tijdens Firstlook Festival 2018)
 • België: Overtime (Winnaar Splatoon 2 Belgian Championship tijdens Gameforce)
 • Duitsland: BackSquids (Winnaar van het Duitse nationale Splatoon 2-tournooi tijdens gamescom 2018)
 • Frankrijk: Alliance Rogue (Winnaar Paris Games Week)
 • Spanje: Polarized (Winnaar Madrid Games Week)
 • Zwitserland: Huitante (Winnaar Zurich Game Show)
 • Oostenrijk: Team ? (Winnaar Game City)
 • Portugal: Hexagone (Winnaar Lisbon Games Week)
Niet alleen deze topteams maar álle Splatoon 2-spelers krijgen zeer binnenkort nieuwe wapens en vaardigheden om mee te spelen. Op 5 december verschijnt namelijk update 4.3.0 voor Splatoon 2 die onder andere de volgende nieuwe wapens en vaardigheden toevoegt:
 • De uitrustingsvaardigheden Bomvrij en Stoorzender worden gecombineerd in de nieuwe vaardigheid Bomvrij 2.0, die alle effecten van beide vaardigheden biedt.
 • Hoofdhelper is een gloednieuwe vaardigheid die de prestaties van hoofdwapens op verschillende manieren verbetert, bijvoorbeeld door ze meer schade te laten toebrengen, het met inkt bedekte gebied ervan te vergroten, en meer. Hoofdhelper komt beschikbaar via sommige uitrustingsvoorwerpen die worden verkocht in Tentashop, of wanneer bepaalde uitrusting in level stijgt.
 • De volgende, laatste nieuwe wapens worden aan Splatoon 2 toegevoegd: Stylospetling Nouveau, Nautilus 79, Gemodde Kliederkachel en Spatkuip Deco. Ook krijgen spelers toegang tot vier nieuwe wapensets van de Toni Kensa-collectie.
De finale van het Splatoon 2 European Championship 2018 – 2019 zal op 9 en 10 maart 2019 plaatsvinden in Parijs. Op 5 december verschijnt update 4.3.0 die nieuwe vaardigheden en de laatste nieuwe wapens toevoegt aan Splatoon 2.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x