That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: 3DS, Gaming, Nintendo Switch, PC, PS Vita, PS3, PS4, Steam, Wii U, Xbox 360, Xbox One

Crystal Dynamics viert 25-jarige game-geschiedenis met nieuwe video

Crystal Dynamics®, de vermaarde ontwikkelaar van de hooggeprezen en wereldberoemde TOMB RAIDER®-franchise, heeft een gloednieuwe video uitgebracht met hoogtepunten uit de 25-jarige geschiedenis van Crystal Dynamics.

De ontwikkelaar begon zijn 25e jaar in een pas gebouwde, state-of-the-art studio, inclusief een volledig uitgeruste motion capture stage, zes geluidsdichte audioruimtes, een reviewruimte voor dagopnames met een 4K HDR tv-setup, een fotogrammetrie-opnameruimte, een 4K HDR Dolby Atmos™-bioscoopzaal, en meer.

Crystal Dynamics heeft een divers personeelsbestand met topmannen en -vrouwen uit de industrie, waarvan vele al meer dan 15 jaar in dienst zijn. De marktleidende ontwikkelaar heeft tijdens zijn 25-jarige avontuur meer dan 30 bekroonde titels ontwikkeld en uitgebracht. Enkele van de populairste franchises zijn Gex™Legacy of Kain en meest recent Tomb Raider, waarvan nu wereldwijd 63 miljoen games zijn verkocht, inclusief 11 miljoen exemplaren van Tomb Raider (2013) en meer dan 7 miljoen exemplaren van Rise of the Tomb Raider®. In samenwerking met Marvel werkt de studio momenteel hard aan het veelbelovende ‘Avengers’-project, dat eerder dit jaar werd aangekondigd.

“Crystal heeft een bijzondere plaats in de gamesindustrie. Meer dan een derde van ons team werkt langer dan 5 jaar voor ons, en vele werken hier al meer dan 20 jaar, waardoor een zeer hecht team is ontstaan,” zegt studiohoofd Ron Rosenberg. “In de loop der jaren hebben vele toppers uit de industrie bij Crystal gewerkt en bijgedragen aan de creatieve cultuur die onze ‘rock star’-ontwikkelaars belichamen en verder ontwikkelen. Vanaf het allereerste begin hebben we ons gericht op het scheppen van geweldige, personage-gedreven games. En 25 jaar later brandt die vlam van innovatie feller dan ooit.”

In 2017 heeft Crystal Dynamics de krachten gebundeld met liefdadigheidsorganisaties en de Tomb Raider-community voor voortzetting van de ‘giving back’-campagne, met liefdadigheidscontributies voor GameChangerExtra Life, en de Alzheimer’s Association.

“We bestaan dankzij de vrijgevigheid en liefde van onze geweldige spelers, en het is een groot voorrecht om te kunnen werken voor de beste fans die we ons maar kunnen wensen. Door hun voorbeeld te volgen, kijken we altijd naar de nuttigste manieren om iets terug te geven aan mensen die het nodig hebben en ons geluk te delen,” zegt Scot Amos, Head of Studio bij Crystal Dynamics.  “Crystal bestaat om de best mogelijke games te maken… met onze Tomb Raider-geschiedenis en toekomstige Avengers-project, doen we dit omdat we ervan houden mensen blij te maken. En dat is waar het bij geven om draait.”

We zijn los, Check ons!!
CURRENTLY OFFLINE