Home Gaming Confident? Wordt het eerste bordspel dat gecertificeerd is als CO2-neutraal onder Amazon’s Climate Pledge Friendly Program

Confident? Wordt het eerste bordspel dat gecertificeerd is als CO2-neutraal onder Amazon’s Climate Pledge Friendly Program

by Jos Vis

Confident Games heeft vandaag aangekondigd dat zijn vlaggenschipproduct, het familiefeestspel Confident?, de Carbonfree-productcertificering voor koolstofneutraliteit heeft verdiend met Carbonfund.org Foundation. Het wordt het eerste bordspel dat de certificering ontvangt voor alle zes regionale edities van het spel dat in de VS, het VK en Europa wordt verkocht.

De game is voornamelijk gemaakt van papier en karton en de ecologische voetafdruk van het product is berekend via een PAS-conforme levenscyclusanalyse. Confident Games werkte vervolgens samen met Carbonfund.org om de CO2-uitstoot van elk spel te neutraliseren door middel van geverifieerde CO2-compensatieprojecten van derden.

Ceri Price, medeoprichter en CEO van Confident Games, legde het belang van het programma uit: “Sinds de lancering in 2018, heeft Confident? is een favoriet bordspel geworden bij gezinnen over de hele wereld, en we willen ons steentje bijdragen om ook het geluk van toekomstige generaties te garanderen. Tot op heden hebben we meer dan 250.000 bomen geplant en gebruiken we papier en karton van gerecyclede of duurzame bronnen, en we hebben nu een volgende stap gezet door alle gerelateerde emissies te meten en te compenseren met Carbonfund.org.”

Eric M. Carlson, voorzitter van Carbonfund.org Foundation, zei: “We zijn super enthousiast om met Confident Games samen te werken aan deze samenwerking om Confident? Koolstofvrij. Het is geweldig om te zien dat een relatief jong bedrijf krachtig optreedt tegen klimaatverandering, wat aantoont dat elk bedrijf, groot of klein, jong of oud, hetzelfde kan doen.”

Confident? wordt het eerste bordspel dat het Amazon Climate Pledge Friendly-label voor klimaatneutraliteit in de VS, het VK, Duitsland en Spanje verdient, dat producten belicht die voldoen aan duurzaamheidsnormen en helpen de natuurlijke wereld te behouden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: