Home GadgetsApple Combo Touch iPad Air 4 review

Combo Touch iPad Air 4 review

by Sven

Al een lange tijd zijn er mensen die de iPad gebruiken als een vervanger voor hun laptop, zeker na de update een lange tijd geleden dat je ook een muis kan gebruiken op de iPad. Apple heeft zelf natuurlijk hun eigen keyboard genaamd de Magic Keyboard, maar die is redelijk aan de prijs. Gelukkig zijn er ook bedrijven die samenwerken met Apple en een wat betaalbare optie brengen. In dit geval is dit Logitech. Logitech heeft meerdere keyboards gemaakt voor verschillende iPad’s. Vandaag zullen wij de Combo Touch voor de iPad Air 4 onder de loep nemen. Echter is dit keyboard ook verkrijgbaar voor de iPad Pro 11 en 12 inch.

De Combo Touch doet ons denken aan het toetsenbord voor een Surface Pro. De kickstand die achter het keyboard zit zorgt voor een fijne kijk houding voor je iPad. Echter kan je de Combo Touch voor meer gebruiken. Zo heb je de Type Mode wat dus functioneert als laptop, maar je kan ook View Mode gebruiken, dit is een modus waarin je het keyboard (makkelijk) van de hoes afhaalt. Je kan ook de kickstand helemaal naar achteren doen als het keyboard eraf is en dan heb je Sketch Mode waarin je met je Apple Pencil heerlijk kan schetsen of schrijven. Als laatste kan je de hoes ook normaal gebruiken en heb je de iPad in read mode. Zo zie je dat de Combo Touch werkelijk combo is. Dit keyboard heeft meerdere functionaliteiten en je kan het keyboard er makkelijk afnemen om hem ook in je hand te gebruiken. Als je de hoes gebruikt zonder keyboard, dan is de iPad nog steeds prettig om vast te houden.

Het typen op de Combo Touch is ook een genot, de toetsen voelen premium aan en de toetsen kan je ook echt indrukken. Hierdoor heb je het idee dat je op een kleine laptop aan het typen bent. Natuurlijk is de ervaring van typen minder dan op een MacBook, maar voor niet zo lange sessies is het prima te doen. Tevens heeft dit toetsenbord functieknoppen aan de bovenkant (het Magic Keyboard van Apple heeft dit niet). Met deze functieknoppen kan je makkelijk de helderheid van je scherm aanpassen, het geluid harder of zachter zetten en zelfs de backlightverlichting van de toetsen hoger of lager zitten. Dit zijn fijne en makkelijke knoppen die de ervaring toch net wat makkelijker maken op de iPad. Met het trackpad hebben wij ook geen enkele moeite gehad. Het trackpad voelt fijn aan en de cursor op de iPad is erg responsief. Wel moeten wij erbij zeggen dat het nog steeds niet een volledige laptop ervaring is, het blijft toch nog steeds een muis op een iPad.

Het enige nadeel wat wij kunnen vinden aan deze hoes is de dikte van deze hoes. De iPad wordt een stuk groter met deze hoes en daarbij ook meteen zwaarder. Natuurlijk is dit logisch door het toetsenbord, maar het is gewoon niet een net design. Als je dit design vergelijk met de Magic Keyboard, dan is het Magic Keyboard gewoon net wat meer premium. De hoes zorgt wel voor veel bescherming, waardoor je de iPad best een keer kan laten vallen, al raden wij dat natuurlijk niet aan.

De Logitech Combo Touch voor de iPad 4 is een heerlijk product die zeker een plekje gaat krijgen in mijn set up als docent. Je kan hem makkelijk meenemen, je kan hem in verschillende modi gebruiken, het toetsenbord voelt goed aan en het geeft je bijna een volledige laptop ervaring. Toch is iPad OS niet een vervanger voor je MacBook, maar eerder een mooie toevoeging. Daarnaast is de hoes wel heel erg dik, waardoor de behendigheid van een iPad toch wat afneemt. Toch raden wij dit product ontzettend aan als jij een iPad hebt en op zoek bent naar een geweldig toetsenbord, maar geen zin hebt om meer dan 300 euro uit te geven aan het Apple Magic Keyboard.


Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: