Home Featured Cinema is coming home: Sony introduceert zijn helderste en best klinkende BRAVIA-tv’s om de thuisbioscoopervaring naar een hoger niveau te tillen

Cinema is coming home: Sony introduceert zijn helderste en best klinkende BRAVIA-tv’s om de thuisbioscoopervaring naar een hoger niveau te tillen

by Mark van Truijen

Sony herdefinieert BRAVIA als hét merk voor de thuisbioscoop. Met de opkomst van streamingdiensten is thuisfilms kijken populairder geworden. Sony’s brede assortiment, waaronder digitale filmcamera’s, professionele monitoren en koptelefoons, wordt veel gebruikt in de filmindustrie. Dit geeft Sony diepgaand inzicht in de intenties van filmmakers en contentcreators. De nieuwste BRAVIA-modellen verhogen de realiteitszin van films thuis aanzienlijk, met superieure beeld- en geluidskwaliteit die de magie van het grote scherm evenaart. Door tv’s, soundbars en andere home-audio technologieën te verenigen onder één merk, biedt Sony consumenten een complete oplossing voor een ultieme bioscoopervaring, precies zoals de filmmaker het bedoeld heeft. De compatibele functies en het ontwerp van BRAVIA-tv’s en BRAVIA Theatre home-audioproducten vergemakkelijken de keuze en combinatie van een compleet home entertainmentpakket.

In de nieuwe BRAVIA line-up lanceert Sony diverse tv-modellen in drie series, waarbij de BRAVIA 9 het vlaggenschip is met hoge piekluminantie, diepe zwarttinten, superieur contrast en natuurlijke kleuren. Samen met de BRAVIA Theatre home-audiolijn kun je de volledige audiovisuele intentie van films thuis beleven.

Cinema is coming home met BRAVIA
Cinema is coming home met BRAVIA

Thuis films kijken zoals de maker het bedoeld heeft

Thuis films kijken zoals de maker het bedoeld heeft: BRAVIA-tv’s zijn specifiek ontworpen om kleur, contrast en helderheid intelligent te optimaliseren, zodat je thuis een authentieke bioscoopervaring krijgt. Een sleutelfactor hierin is de hoge piekhelderheid van het BRAVIA 9 Mini LED-model, dat samen met nauwkeurige backlight controle zorgt voor een optimale verlichting van het beeld. Dit stelt de kijker in staat om zelfs de subtielste details te waarnemen die de filmmaker in elke scène heeft verwerkt. Deze precisie komt vooral tot uiting in de Studio Calibrated modi, die in samenwerking met streamingdiensten zijn ontwikkeld om de visie van de filmmaker zo getrouw mogelijk weer te geven.

Optimale beeldkwaliteit om thuis van films te genieten

・ XR Processor

De XR Processor van Sony speelt een cruciale rol in hoe beeldkwaliteit wordt geleverd. Dit geavanceerde scèneherkenningssysteem analyseert en detecteert nauwkeurig de gegevens binnen elke scène en optimaliseert deze voor een maximale realisme. Het doel is om zo nauwkeurig mogelijk de intentie van de filmmaker te reproduceren, wat resulteert in een diepere en meer meeslepende kijkervaring.

・XR Backlight Master Drive

Geïnspireerd door de professionele monitoren van Sony die in de filmindustrie worden gebruikt, maakt de XR Backlight Master Drive gebruik van een geavanceerd lokaal dim-algoritme. Dit systeem regelt duizenden LED’s individueel, wat leidt tot een uitzonderlijk contrast en het behoud van fijne schaduwdetails, zelfs in de donkerste scènes. Dit zorgt voor een rijkere en realistischere beeldweergave.

Tot ongeveer 325% meer dimzones dan in het 2023 X95L-model
Tot ongeveer 325% meer dimzones dan in het 2023 X95L-model

・ Hoge pieklichtsterkte

Voor scènes die natuurlijk licht bevatten, zoals een zonovergoten, besneeuwd berglandschap, is een hoge pieklichtsterkte essentieel. Sony’s tv’s met hun verhoogde luminantie brengen deze natuurlijke taferelen tot leven met ongeëvenaarde helderheid en detail, zelfs in omstandigheden met fel daglicht.

Tot ongeveer 50% helderder dan het 2023 X95L model
Tot ongeveer 50% helderder dan het 2023 X95L model

・X-Anti Reflectie en X-Wide Angle

De X-Anti Reflectie technologie van Sony zorgt ervoor dat het scherm helderder en duidelijker is met minder reflecties en schitteringen, veroorzaakt door omgevingslicht zoals zon of binnenverlichting. Dit verbetert het zien van zuiver zwart en diepere kleuren. Daarnaast zorgt de X-Wide Angle technologie ervoor dat de beelden vanuit elke hoek, of je nu zijdelings of recht voor de tv zit, even helder en kleurrijk zijn, zonder verlies van detail of kleurverzading. 

Optimale geluidskwaliteit om thuis van films te genieten

・Acoustic multi-audio

De nieuwe BRAVIA 9 TV’s zijn uitgerust met Acoustic Multi-Audio+ en markeren een primeur als ‘s werelds eerste tv’s met een Beam Tweeter aan de bovenkant en een Frame Tweeter aan de zijkanten. Deze innovatie levert een bioscoopachtige surround sound waarbij het geluid exact van de juiste plek lijkt te komen, waardoor actiescènes en dialogen nog indrukwekkender worden ervaren.

・ Voice zoom 3

Sony’s Voice Zoom 3 maakt gebruik van geavanceerde AI-algoritmes om spraak te herkennen en automatisch het volume aan te passen, waardoor zelfs korte dialogen helder en verstaanbaar zijn. Deze technologie is perfect geïntegreerd met de BRAVIA Theatre home-audiosystemen, waardoor een naadloze audio-ervaring wordt gecreëerd die de helderheid van gesprekken verbetert.

・ Acoustic Center Sync

Met Acoustic Center Sync wordt je geluidssysteem, zoals een soundbar, perfect gesynchroniseerd met je tv. Dit simuleert de opstelling in bioscopen waarbij een luidspreker direct achter het scherm is geplaatst, en projecteert het geluid naar voren. Hierdoor lijken de dialogen en geluidseffecten rechtstreeks vanuit de actie op het scherm te komen. Wanneer gecombineerd met BRAVIA TV’s en BRAVIA Theatre-producten, zorgt deze functie ervoor dat het geluid van de tv-luidsprekers en de soundbar naadloos samenwerkt voor een optimale geluidservaring.

  • BRAVIA Connect App

De instellingen voor Voice Zoom 3, Acoustic Center Sync en aangesloten BRAVIA Theatre-audioproducten kunnen eenvoudig worden beheerd via de BRAVIA Connect App. Deze app, voorheen bekend als de Home Entertainment Connect App, stelt gebruikers in staat om hun audio-instellingen te wijzigen zonder dat er een menubalk op het tv-scherm verschijnt, waardoor de filmervaring ongestoord blijft.

BRAVIA’s geavanceerde beeld- en geluidstechnologieën

BRAVIA-tv’s bieden een verscheidenheid aan Studio Calibrated-modi om thuis een beeldkwaliteit te leveren die trouw blijft aan de visie van de filmmakers. Deze modi zijn specifiek ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande streamingdiensten om de originele beeldintentie van de contentmakers te reproduceren:

Netflix Adaptive Calibrated Mode – Deze modus past de beeldinstellingen aan op basis van de content en de kijkomgeving, waarbij de intentie van de filmmakers centraal staat.

SONY PICTURES CORE Calibrated Mode (voorheen bekend als BRAVIA CORE Calibrated Mode) – Deze modus is ontworpen om de beeldkwaliteit te optimaliseren voor content van Sony Pictures, waarbij de originele studio-kwaliteit wordt benaderd.

Nieuw geïntroduceerde Prime Video Calibrated Mode – Deze toevoeging biedt gebruikers een nieuwe manier om films via Prime Video te ervaren, afgestemd op de visie van de filmmakers.

Daarnaast zijn BRAVIA TV’s en BRAVIA Theatre home-audioproducten compatibel met IMAX Enhanced. Dit certificaat, verkregen van IMAX en DTS, verzekert dat de apparaten voldoen aan de strenge eisen om de IMAX-filmervaring thuis te simuleren, inclusief IMAX Enhanced beeld en geluid met DTS:X. Deze functionaliteit is beschikbaar voor SONY PICTURES CORE en geselecteerde films op Disney+.

Verder introduceert SONY PICTURES CORE de streamingdienst Crunchyroll, die zich richt op anime. Dit maakt een breed scala aan anime-series toegankelijk voor klanten binnen hun streamingpakket.

BRAVIA ondersteunt ook Dolby Vision en Dolby Atmos. Deze technologieën zorgen voor een helderder beeld, scherper contrast, rijkere kleuren en een meeslepend geluid bij het bekijken van content op populaire streamingdiensten zoals Disney+, Prime Video en Netflix, waardoor de kijkervaring thuis nog verder wordt verrijkt.

Milieu-initiatieven van Sony: Op weg naar een Duurzamere Toekomst

Sony heeft zich met het “Road to Zero” plan ten doel gesteld om tegen 2050 een netto nul milieubelasting te bereiken. Dit omvat een volledige integratie van duurzaamheid in zakelijke activiteiten en productlevenscycli. Om dit ambitieuze doel te ondersteunen, ontwikkelt BRAVIA innovaties die niet alleen de kijkervaring verbeteren door superieure beeld- en geluidskwaliteit en een stijlvol ontwerp te bieden, maar ook bijdragen aan het verminderen van de milieu-impact.

Energie-efficiëntie verhogen:

De BRAVIA 9 en BRAVIA 7 modellen benutten Sony’s geavanceerde signaalverwerking om de kenmerken van Mini LED-panelen te maximaliseren. Dit optimaliseert de helderheid automatisch voor elke scène, wat resulteert in zowel hoge helderheid als laag energieverbruik. Bovendien is het Eco Dashboard verbeterd, waardoor gebruikers gemakkelijk energiebesparende instellingen kunnen beheren en tips voor verdere energiebesparing kunnen bekijken.

Vermindering van het gebruik van nieuw plastic:

Sony zet zich in om de ecologische voetafdruk van haar producten te verminderen door het gebruik van nieuw plastic te minimaliseren, de transportefficiëntie te verbeteren en het energieverbruik te optimaliseren. BRAVIA gebruikt aanzienlijk meer gerecyclede materialen zonder in te leveren op kwaliteit. SORPLAS, Sony’s zelfontwikkelde gerecycled plastic, wordt gebruikt voor de achterkant van de tv’s, die ongeveer 65% van het totale gebruikte plastic uit gerecycled materiaal bestaat. De compacte Eco Remote is gemaakt van 79,7% gerecycled plastic.

Innovatie in verpakking:

Als eerste in de elektronica-industrie gebruikt Sony een 100% plantaardig biologisch afbreekbaar polymeer, “KANEKA Biodegradable Polymer Green Planet,” voor zijn productverpakkingen. Dit materiaal, ontwikkeld door Kaneka Corporation, is gemaakt van plantaardige oliën en is gecertificeerd als “OK Biodegradable Marine.” Het biedt dezelfde sterkte en duurzaamheid als traditionele materialen maar is volledig biologisch afbreekbaar, wat bijdraagt aan het behoud van onze oceanen voor toekomstige generaties. Deze initiatieven benadrukken Sony’s toewijding aan duurzaamheid en het streven naar een milieuvriendelijkere bedrijfsvoering en productontwikkeling.

Toewijding aan Toegankelijkheid bij Sony

Sony is toegewijd aan het bevorderen van inclusiviteit en verbeteren van de toegankelijkheid van zijn producten, zodat mensen met diverse behoeften kunnen genieten van een volledige filmervaring. Ongeacht fysieke beperkingen of leeftijd, streeft BRAVIA ernaar producten te ontwikkelen die toegankelijk zijn voor iedereen.

Innovaties voor toegankelijkheid:

Talkback-schermleesfunctie:

Deze functie biedt auditieve feedback om gebruikers te helpen navigeren door de programmamenu’s en instellingen zonder het scherm te hoeven zien. Het maakt ook vergroting van tekst en andere visuele elementen op het scherm mogelijk, waardoor visueel beperkte gebruikers beter kunnen interacteren met de tv.

Voelbare stippen op aansluitingen:

BRAVIA TV’s en BRAVIA Theater-producten hebben voelbare stippen op hun HDMI- en S-Center-aansluitingen, wat het vinden en aansluiten van deze poorten vereenvoudigt. Deze functie is ontworpen om de installatie soepeler te maken voor gebruikers met visuele beperkingen.

Kleurinversie:

Met kleurinversie kunnen gebruikers de kleurinstellingen aanpassen, zodat heldere gebieden donker worden en donkere gebieden licht. Dit verbetert de leesbaarheid voor gebruikers die beter zicht hebben bij specifieke contrastinstellingen. Deze functie kan eenvoudig worden in- of uitgeschakeld, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.

Spraakopdrachten en snelkoppelingscommando’s:

Spraakopdrachten stellen gebruikers in staat om de tv te bedienen, zoals het aan- en uitzetten en volume aanpassen, zonder fysieke interactie met de tv. Daarnaast zijn er snelkoppelingscommando’s waarmee toegankelijkheidsfuncties snel en gemakkelijk geactiveerd of gedeactiveerd kunnen worden, zodat alle gebruikers, ongeacht hun behoeften, stressvrij van hetzelfde toestel gebruik kunnen maken.

Sony’s inspanningen om toegankelijkheid te verbeteren illustreren een doordachte benadering van productontwerp, waarbij ervoor wordt gezorgd dat entertainment thuis toegankelijk is voor iedereen.

Klik hier voor meer informatie over BRAVIA en toegankelijkheid

Overzicht van BRAVIA TV-modellen en prijzen:

Hieronder vind je een overzicht van de BRAVIA TV-modellen, inclusief prijzen, beschikbaarheidsdata en andere relevante informatie.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x