Home Gadgets Cinema is coming home: Sony introduceert gloednieuwe BRAVIA Theatre home serie audio producten

Cinema is coming home: Sony introduceert gloednieuwe BRAVIA Theatre home serie audio producten

by Mark van Truijen

Sony vernieuwt de BRAVIA line-up voor de ultieme thuisbioscoopervaring. Met de toename van streamingdiensten is het thuis kijken van films steeds populairder geworden. Sony’s brede assortiment aan producten, zoals digitale filmcamera’s, professionele monitoren en koptelefoons, worden regelmatig gebruikt door professionals uit de filmindustrie. Hierdoor begrijpt Sony de filmindustrie en de intentie van de filmmakers beter. De nieuwe BRAVIA brengt cinematische ervaringen naar een hoger niveau met beeld- en geluidskwaliteit. Hierdoor kun je thuis films beleven met dezelfde magie als op het grote scherm. Sony wil klanten alles-in-een bieden door TV’s, soundbars en andere home-audiotechnologieën onder één merk samen te brengen. Op die manier kun je genieten van de ultieme bioscoopervaring met beeldkwaliteit en geluid, zoals de filmmaker het bedoeld heeft. De functies en het ontwerp van BRAVIA TV’s en BRAVIA Theatre home-audioproducten maken het voor consumenten eenvoudiger om een home entertainment-pakket te kiezen en combineren voor een bioscoopervaring.

Cinema is coming home met BRAVIA
Cinema is coming home met BRAVIA

BRAVIA Theatre: meeslepende bioscoopaudio om thuis films te kijken

Sony beschikt over jaren ervaring in de filmindustrie, variërend van professionele camera’s en monitoren tot filmproductie en distributie. Met deze sterke punten in gedachten heeft het bedrijf zich bij de nieuwe BRAVIA Theatre home-audio lijn gericht op het verschil tussen de bioscoop- en thuisomgevingen. In een bioscoop is het geluid nauwkeurig ontworpen, met luidsprekers op het plafond en muren, die een geluidsveld creëren dat het publiek volledig omringt. Met BRAVIA Theatre kun je thuis genieten van dezelfde bioscoopervaring.

Belangrijkste technologieën en functies van de 2024 BRAVIA Theatre home-audioproducten

・360 Ruimtelijke Sound Mapping

Sony’s 360 Spatial Sound Mapping-technologie biedt een meeslepende luisterervaring door virtuele speakers te genereren op plaatsen waar geen fysieke speakers zijn. Dit creëert een 360-graden geluidsveld dat vanuit verschillende richtingen lijkt te komen, waardoor je wordt omringd door geluid zonder dat er speakers op het plafond of de muren hoeven te worden geïnstalleerd. Hierdoor is het ideaal voor thuisgebruik, waarbij de ruimte optimaal wordt benut zonder extra installaties. Voorheen waren zowel een soundbar als achterspeakers nodig om denkbeeldige speakers te genereren. Met de nieuw BRAVIA Theatre Bar 9 en BRAVIA Theatre Bar 8 kun je nu genieten van 360 Spatial Sound Mapping met slechts één soundbar. Bovendien kan de BRAVIA Theatre Quad een breder surroundgeluid realiseren met 4 speakers.

・ Sound Field Optimization

Sound Field Optimization op BRAVIA Theatre-producten optimaliseert automatisch het geluid van elke luidspreker op basis van de kamerindeling. Dit systeem analyseert de akoestische eigenschappen van de ruimte en past de audio aan, zodat je thuis een bioscoopgeluidservaring krijgt, met helder en evenwichtig geluid overal in de kamer.

・ Acoustic Center Sync

Acoustic Center Sync is een functie die je geluidssysteem, zoals een soundbar, naadloos integreert met je tv. Dit zorgt ervoor dat het geluid perfect synchroon loopt met de actie die je op het scherm ziet, waardoor een thuisbioscoopervaring wordt gecreëerd die vergelijkbaar is met die in bioscopen. In bioscopen bevindt zich gewoonlijk een luidspreker direct achter het scherm, die het geluid rechtstreeks naar het publiek stuurt. Hierdoor lijken de dialogen en geluidseffecten precies vanaf de plek te komen waar de actie zich op het scherm afspeelt. Met de combinatie van BRAVIA Tv’s en BRAVIA Theatre-producten zorgt Acoustic Center Sync ervoor dat het geluid van de tv-luidsprekers en de soundbar perfect samenvloeit, wat een meeslepend en goed gepositioneerd geluidsveld creëert.

 Voice zoom 3™

Sony’s nieuwe Voice Zoom 3 maakt gebruik van geavanceerde AI-algoritmes om gesprekken te herkennen en automatisch het volume aan te passen. Dit zorgt ervoor dat zelfs kortstondige dialogen duidelijk en verstaanbaar worden weergegeven. Voice Zoom 3 is volledig compatibel met de BRAVIA Theatre home audio productlijn, wat een geoptimaliseerde geluidservaring garandeert.

Bovendien kunnen de instellingen voor Voice Zoom 3 en de BRAVIA Theatre audioproducten eenvoudig worden beheerd via de nieuwe BRAVIA Connect App. Deze app, voorheen bekend als de Home Entertainment Connect App, stelt gebruikers in staat om aanpassingen te doen zonder dat er een menubalk op het tv-scherm verschijnt tijdens het kijken van films. Zo blijft je kijkervaring ongestoord.

・ Optionele luidsprekers

Door een draadloze subwoofer of achterluidsprekers toe te voegen, kun je genieten van krachtige diepe bas en verbeterde surround sound. De SA-SW5 en SA-SW3 subwoofers zijn uitgerust met een krachtige driver van 180 mm en een passieve radiator voor een diep basgeluid van 300 W. Ze kunnen overal worden geplaatst dankzij draadloze connectiviteit. SA-RS5 is een set achterluidsprekers met een ingebouwde batterij en een omhoog gerichte luidspreker die niet op een voedingsbron hoeft te worden aangesloten. Hierdoor kun je ze op verschillende locaties plaatsen. Met de achterluidsprekers ervaar je ook een helderder en breder geluid dankzij 360 Spatial Sound Mapping

・ BRAVIA Theater U

Sony’s nieuwe nekspeaker is ontworpen voor een persoonlijke luisterervaring, waarbij je kunt genieten van audio op hoog volume zonder je omgeving te storen. Dit apparaat biedt de mogelijkheid om Dolby Atmos-geluid te ervaren, wat zorgt voor een meeslepende, ruimtelijke geluidsbeleving, vooral wanneer het gebruikt wordt in combinatie met BRAVIA Tv’s die zijn uitgerust met 360 Spatial Sound.

Daarnaast biedt de nekspeaker de mogelijkheid om eenvoudig te koppelen met andere audio-apparatuur. Met de Speaker Add-functie kun je twee BRAVIA Theatre U-luidsprekers verbinden met één televisie of andere apparaten. Dit stelt je in staat om een flexibeler en uitgebreider geluidssysteem op te zetten, waarbij meerdere luidsprekers samenwerken om een rijkere audio-ervaring te creëren.

・ Compatibel met IMAX Enhanced en Dolby Atmos:

BRAVIA Theatre Bar 9, Bar 8 en Quad ondersteunen niet alleen de standaard audiotechnologieën, waaronder Dolby Atmos immersive audio en DTS:X, maar hebben ook IMAX Enhanced certificering.

Milieu-initiatieven

Sony heeft zich met zijn milieuplan “Road to Zero” ten doel gesteld om tegen 2050 een netto nul milieubelasting te bereiken door duurzaamheid te integreren in alle zakelijke activiteiten en de volledige productlevenscycli. Dit plan benadrukt het gebruik van milieuvriendelijke materialen en technologieën om zowel de milieu-impact te verminderen als om hoogwaardige producten te leveren.

Het gebruik van nieuw plastic verminderen:

Een sleutelinitiatief binnen dit plan is de vermindering van het gebruik van nieuw plastic. Sony heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van een uniek gerecyclede kunststof, afkomstig uit PET-flessen, die niet alleen milieubewust is, maar ook de kwaliteit van het geluid, het ontwerp, de textuur en de kleur van hun producten verbetert. Deze gerecyclede kunststof wordt gebruikt in de BRAVIA Theatre home-audioproducten, waardoor Sony uitstekende audioprestaties kan leveren terwijl het verbruik van nieuwe grondstoffen wordt beperkt.

Inzet voor toegankelijkheid

Daarnaast zet Sony zich in voor het bevorderen van toegankelijkheid, met het doel om een inclusieve samenleving te ondersteunen waarin iedereen, ongeacht beperking of leeftijd, toegang heeft tot hun producten. BRAVIA-producten zijn ontworpen met functies die de toegankelijkheid vergroten. Bijvoorbeeld, de verpakking van de BRAVIA Theatre home-audioproducten bevat een verhoogd vierkant kader met een QR-code die leidt naar de BRAVIA Connect-app. Deze app ondersteunt schermleesopties voor slechtzienden. Bovendien zijn er op het achterpaneel van de BRAVIA Theatre Bar 9 en 8 voelbare stippen aangebracht bij de eARC HDMI-aansluiting, zodat deze gemakkelijk te lokaliseren en te gebruiken zijn.

De nieuwe modellen uit de BRAVIA Theatre-serie zullen vanaf medio juni beschikbaar zijn in de Benelux voor onderstaande prijzen:

Voor meer informatie over elk model, inclusief functies en voordelen, kunt u op de onderstaande productnamen klikken om naar de desbetreffende productpagina’s te worden doorgestuurd. Naast beschikbaarheid via de online stores van Sony Nederland en Sony België, zullen deze home-audioproducten ook verkrijgbaar zijn bij alle erkende Sony dealers.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x