Home Gaming Chibi-Robo! Zip Lash, een elektrisch geladen avontuur voor de Nintendo 3DS

Chibi-Robo! Zip Lash, een elektrisch geladen avontuur voor de Nintendo 3DS

by Mark van Truijen

Wanneer de aardse grondstoffen worden bedreigd door een ondeugende bende buitenaardse wezens, is er maar één robot in staat om de wereld te redden! Die robot heet Chibi-Robo, en hij is de ster van het energieke nieuwe spel Chibi-Robo! Zip Lash dat op 6 november exclusief naar de Nintendo 3DS–systemen komt, als opzichzelfstaand spel of gebundeld met een Chibi-Robo amiibo-figuurtje*.

Chibi-Robo is misschien klein van stuk, maar hij beschikt over een groot hart en een veelzijdig avontuurlijk vermogen! Met zijn stekker en snoer kan Chibi-Robo zweepslagen uitdelen, over gaten slingeren en muren vastgrijpen om erop te klimmen. Zo baant hij zich een weg door tal van zijwaarts scrollende platformlevels vol gevaarlijke vijanden en doordacht opgezette omgevingspuzzels. Door het Chibi-Robo amiibo-figuurtje te scannen dat deel uitmaakt van de speciale bundel, krijgen spelers toegang tot bonusfuncties, waardoor de speler bijvoorbeeld een paar keer per dag kan veranderen in Super Chibi-Robo, met opgeladen watts en snelheid. Handig om voorbij lastige stukjes te komen!

Chibi-Robo! Zip Lash voert de geliefde Chibi-Robo-serie in een nieuwe richting. Terwijl eerdere delen spelers klusjes lieten voltooien in 3D-omgevingen, is dit nieuwe Nintendo 3DS-spel een klassiek, zijwaarts scrollend avontuur met een sterke focus op verkennen en ontdekkingen. ChibiRobo reist door diverse actierijke omgevingen, waar hij met zijn kenmerkende stekker en snoer vijanden neerslaat, over gaten slingert, tegen muren kaatst en muren vastgrijpt om erop te klimmen. Door het verzamelen van boost balls kan Chibi-Robo zijn snoer verlengen, waardoor hij plaatsen die eerder te hoog voor hem waren alsnog kan bereiken. Er zijn enorm veel voorwerpen te verzamelen, waaronder verrassende, ‘echte’ snacks. Daarnaast biedt de game ook sluwe eindbazen om te verslaan en verborgen gebieden om te ontdekken.

Spelers kunnen een Chibi-Robo amiibo scannen met een New Nintendo 3DS-systeem, of met een Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL of Nintendo 2DS die is voorzien van het Nintendo 3DS NFC-lezer/schrijver-accessoire (wordt apart verkocht). Vervolgens kunnen spelers niet alleen in Super Chibi-Robo veranderen, maar ook een Toy Capsule Machine gebruiken. Deze grappige machine, die enkel met amiibo beschikbaar wordt, bevindt zich in het Chibi-House en ontgrendelt verzamelbare in-game figuren en bonusstages.

Spelers kunnen ook andere amiibo-figuurtjes elk één keer per dag gebruiken om in-game munten te krijgen. Spelers kunnen opgeslagen gegevens uit het spel gebruiken om hun Chibi-Robo amiibo in level te laten stijgen. Dit vergroot het aantal keren dat spelers per dag in Super Chibi-Robo kunnen veranderen, beginnend bij één keer per dag, en oplopend met het level van de amiibo. Hogere levels geven ook een grotere kans om zeldzame voorwerpen te krijgen uit de Toy Capsule Machine.

Dit nieuwe, energieke avontuur van Chibi-Robo! Zip Lash verschijnt op 6 november in Europa, als opzichzelfstaand spel en gebundeld met een Chibi-Robo amiibo*. Op dezelfde dag komt ook het thema ‘Chibi-Robo and the Toys’ beschikbaar als decoratie voor je Nintendo 3DS HOME-menu. Dit vrolijke thema toont het behulpzame robotje Chibi-Robo met zijn speelgoedvrienden en kan worden aangeschaft in de Thema-winkel van je Nintendo 3DS-systeem of als gratis bonus wanneer je Chibi-Robo! Zip Lash aanschaft** in de Nintendo eShop.

Bekijk voor meer informatie over Chibi-Robo! Zip Lash de nieuwste gametrailer op Nintendo’s YouTube-kanaal.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x