Home Movies Cast & crew TUINTJE IN MIJN HART ontsnapt aan Zika-virus

Cast & crew TUINTJE IN MIJN HART ontsnapt aan Zika-virus

by Mark van Truijen
Al ruim twee maanden verblijven de makers van de romantische ensemble-komedie TUINTJE IN MIJN HART in Suriname. Half februari stapten de cast en crew op het vliegtuig richting Paramaribo waar begin maart de opnames zijn gestart. Op 28 april eindigen deze diep in de jungle van Suriname. Vooraf werd gevreesd voor het Zika-virus, wat volop aanwezig is in het land. Na lang beraad is besloten de opnames toch door te laten gaan en met succes: tot op heden is niemand van de 65-koppige cast en crew geteisterd door het gevaarlijke virus. De filmploeg mag van geluk spreken: elk lid is minimaal honderden keren gestoken in de moerasachtige gebieden waar is gefilmd, waaronder plantage Marienbosch en Frederiksdorp.

Over de film

“Het gras is groener aan de overkant”
Tuintje in mijn Hart is een ensemble “drama romcom” die zich afspeelt in Suriname en speels omgaat met multiculturele tegenstellingen in het Nederlands taalgebied.
Axel (Leo Alkemade) is een boeroe Surinamer die al 20 jaar in Nederland woont en volledig vernederlandst is, inclusief stamppot en bonuskaart. Hij is getrouwd met de Hollandse Victoria (Fockeline Ouwerkerk) en is al die tijd niet meer terug geweest naar zijn geboorteland. Als zijn vrijgevochten moeder Gladys (Beppie Melissen) de familie bij elkaar roept voor Kerst omdat ze iets belangrijks moet vertellen, gaat hij samen met zijn vrouw, haar zus Mirna (Sanne Vogel) en vooral met tegenzin terug naar Suriname. Al gelijk onder het Kerstdiner explodeert de situatie als zijn broer Virgil (Edwin Jonker) hem iets vertelt waardoor alle stoppen doorslaan en zijn dochter Wonnie (Pip Pellens), die stage loopt in Suriname, bekent dat ze zwanger is….

De sterke Gladys runt samen met haar steun en toeverlaat Giovanca (Jetty Mathurin) een pension. Gladys heeft vijf kinderen Axel, Virgil, Aponi (Jade Olieberg) Catharina (Aisa Winter) en Surya (Imanuelle Grives) van verschillende mannen…

Wat volgt is een rollercoaster aan avonturen onder de Surinaamse zon. Victoria realiseert zich opeens weer waarom ze verliefd werd op een Surinamer. Wonnie (Pip Pellens) gaat op zoek naar de vader van haar kind en wordt hierbij geholpen door Mariano (Juvat Westendorp) waarvan ze denkt dat het haar neef is. Mirna (Sanne Vogel) probeert Surinamers van het overgewicht af te helpen en het ‘ik vertrek’-echtpaar Shirley (Sanne Langelaar) en Michael (Sergio Romero Ijssel) erachter komt dat de één heimwee heeft naar Nederland en de ander helemaal verslingerd is aan Suriname.

De film TUINTJE IN MIJN HART is een productie van Klaas de Jong vanuit Farmhouse TV en Film B.V.in coproductie met Marmalade Films (BE). Gedelegeerd producent: Bernard Tulp. Scenario: Lars Boom Geregisseerd door Marc Waltman.

De cast bestaat uit Leo Alkemade,  Fockeline Ouwerkerk, Jetty Mathurin, Edwin Jonker, Pip Pellens, Juvat Westendorp, Jörgen Raymann, Sanne Vogel, Sergio Romero Ijssel, Sanne Langelaar, Beppie Melissen, Oscar Aerts, Ronnie Ormskirk, Eric Schröder, Mike Libanon, Prem Radhakisun, Jade Olieberg, Aisa Winter en Lucretia van der Vloot

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x