RICOH IMAGING EUROPE S.A.S. is de trotse winnaar van maar liefst twee TIPA Photo & Imaging Awards. De leden van de Technical Image Press Association (TIPA) hebben twee Ricoh-producten benoemd tot winnaar van 2016 in hun categorie. De Pentax K-1 werd bekroond tot beste full-frame DSLR-expert, de RICOH THETA S voor beste design.

TIPA is een onafhankelijke non-profitorganisatie bestaande uit hoofdredacteuren en technische redacteuren van 27 fotomagazines uit zestien landen en vijf continenten. TIPA heeft daarnaast een samenwerkingsovereenkomst met de Camera Journal Press Club of Japan. Tijdens de stemronde die plaatsvond op vrijdag 1 april 2016 in San Francisco, werden de RICOH-producten bekroond vanwege de volgende functies.

 

BESTE FULL-FRAME DSLR-EXPERT

Pentax K-1

Pentax betreedt de full-frame sensormarkt met de weer- en stofbestendige K-1. De CMOS-sensor met 36,4 megapixel heeft een ‘gesimuleerd’ anti-aliasing filter dankzij minute-sensor vibraties: een bewegingssensor die ook RICOH’s Pixel Shift Resolution-systeem ondersteunt. De K-1 heeft een vijf-assensysteem met sensor-shift beeldstabilisatie, een optische zoeker van bijna honderd procent en een AF-systeem met 33 sensorpunten (25 cross-type sensors die in het midden zijn gepositioneerd). Het lcd-scherm aan de achterkant – een 3,2-inch lcd met 1,04 miljoen dots – is zeer flexibel. Zo fotografeer je eenvoudig verticaal, horizontaal en diagonaal. Goed nieuws voor iedereen die al een Pentax-lens (APS-C) heeft: zij kunnen al hun bestaande lenzen blijven gebruiken via de Crop-functie van de K-1. De auto-mode detecteert automatisch de bevestigde lens en snijdt op de juiste wijze bij.

 

 

BEST DESIGN

RICOH THETA S

Het platte en draagbare design van de RICOH THETA S past perfect bij zijn unieke fotografiesysteem. De THETA S heeft een 1:2,3-inch sensor/processor met 14 megapixels voor foto’s en video’s met een 360-gradenuitstraling. Je neemt full-HD-video’s op tot 25 minuten en hebt handmatige controle over de sluitersnelheden voor instellingen tot zestig seconden. Het ingebouwde geheugen kan tot 8 gigabyte aan afbeeldingen opslaan. En nog belangrijker: je deelt je afbeeldingen eenvoudig dankzij de ingebouwde wifi en de mogelijkheden voor

                                                                       live-streaming.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: