Home Movies Broken Horses Review

Broken Horses Review

by Mark van Truijen

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]
No Country for Indian Men

Dit Amerikaanse regiedebuut van Bollywood regisseur Vidhu Vinod Chopra over een stadje vlakbij de Mexicaanse grens werd door grote namen als James Cameron en Alfonso Cuaron bejubelt. Een vriendendienst, valt achteraf te concluderen; dit materiaal is zo tam als een (pun intended) gebroken paard.

Mooie plaatjes levert het wel op. Clint Eastwood’s go-to cinematograaf Tom Stern serveert genoeg smaakvol gefilmde woestijnshots om te bewonderen tussen de weinig interessante en soms tenenkrommende dialogen door. Aan de acteurs ligt het niet: namen als Anton Yelchin en Vincent D’Onofrio doen met een peinzend gezicht hun best om hun bordkartonnen personages wat meer gewicht te geven. Het symbolisme rondom de loyaliteit tussen de twee criminele hoofdpersonages wordt echter zo onsubtiel gehanteerd, dat de enigszins intrigerende aspecten in het plot eronder bezwijken.

De spanning wordt hier en daar aardig opgebouwd, maar regisseur Chopra lijkt vervolgens vergeten te zijn wat hij er ook alweer mee wilde doen. Het geheel voelt daardoor gekunsteld aan: de juiste balans tussen de crime- en de wat meer arthouse-achtige aspecten wordt nergens gevonden. Voor fans van actie en spanning is het te mak, voor de doorgewinterde filmliefhebber simpelweg te doorzichtig en niet uitdagend genoeg.

Broken Horses is duidelijk geïnspireerd door het meesterlijke No Country for Old Men. Mijn suggestie? Je bent beter af door die tweede titel opnieuw te kijken. Chopra kan een hoop leren van de Coen Brothers, en kan wellicht beter terugkeren naar het maken van Bollywood films.

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”Mooie plaatjes en aardig acteerwerk kunnen matige dialogen en vermoeiend, zwaar gehanteerd symbolisme niet goedmaken” positives=”Acteurs 
Cinematrografie ” negatives=” Wat er uit de monden van de acteurs komt 
Niet bepaald subtiel”] [rating title=”Eindcijfer” value=”4=” range=”10″] [/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x