Home Movies BON BINI HOLLAND IN PRЀMIERE OP CURAҪAO

BON BINI HOLLAND IN PRЀMIERE OP CURAҪAO

by Mark van Truijen

De komedie Bon Bini Holland gaat internationaal. Op 17 januari krijgt de film een feestelijke première op Curaçao. Jandino is hierbij persoonlijk aanwezig. De film heeft in Nederland onlangs de platina status (400.000 bezoekers) bereikt, vanaf 21 januari is Bon Bini Holland ook in de Curaçaose bioscopen te zien.

Bon Bini Holland is de debuutfilm van Jandino Asporaat waarin hij maar liefst vijf verschillende rollen vertolkt. De film speelt zich deels af op Curaçao en is tevens het geboorte-eiland van de stand-upcomedian. Bon Bini Holland is een groot succes in Nederland en heeft inmiddels bijna 500.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken.

“Ik ben ontzettend trots dat Bon Bini Holland na het grote succes in Nederland nu te zien is op mijn geboorte-eiland Curaçao. Ik hoop dat iedereen net zo geniet van de film als hier in Nederland”, aldus Jandino.

Naast Jandino spelen onder meer Teun Kuilboer, Liliana de Vries, Sergio IJssel en Lone van Roosendaal een rol in de komedie. Reint Schölvinck en Ernst Gonlag zijn samen met Jandino verantwoordelijk voor het scenario. Jelle de Jonge heeft de film geregisseerd.

Over de film:
Robertico Florentina (Jandino Asporaat) is een brutale, maar charmante oplichter van Curaçao. Hij verdient zijn geld met Bon Bini Bungalows, een zogenaamd bureau dat toeristen onderbrengt in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar hier iets van af weet. Als hij per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland. Als Robertico de mooie Noëlla Maduro (Liliana de Vries) ontmoet en ontdekt dat haar vader Ken Maduro (Dennis Rudge) een rijke zakenman is, krijgt Robertico een plan. Als hij Ken weet te overtuigen om te investeren in Bon Bini Bungalows, is hij in één klap uit de problemen. Zijn plan lijkt te slagen maar wordt behoorlijk overhoop gegooid als zijn tante Judeska, zijn collega’s van FC Kip en buurvrouw Gerrie ten tonele verschijnen. Het lijkt helemaal uit de hand te lopen als Robertico ook nog verliefd wordt op Noëlla…Bon Bini Holland is een onbeskoft grappige komedie van regisseur Jelle de Jonge met meerdere glansrollen voor Jandino Asporaat. Ook zijn er rollen weggelegd voor Teun Kuilboer en Lone van Roosendaal.

De film wordt geproduceerd door Kaap Holland Film in samenwerking met RTL Entertainment en gedistribueerd door Entertainment One Benelux.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x