Home Gaming Beleef en verken de Vikinggeschiedenis in Discovery Tour: Viking Age

Beleef en verken de Vikinggeschiedenis in Discovery Tour: Viking Age

by Jos Vis

Vanaf vandaag is Discovery Tour: Viking Age, een educatieve game waarin spelers de geschiedenis en tradities van de Vikingtijd verkennen en interactie mee hebben, gratis beschikbaar voor alle bezitters van Assassin’s Creed Valhalla. Tevens is deze Discovery Tour ook los verkrijgbaar voor PC en voor de allereerste keer ook voor PlayStation 5, Xbox Series X | S, PlayStation 4, Xbox One, Stadia en Luna in 2022.

Na Discovery Tour: Ancient Egypt en Discovery Tour: Ancient Greece, kunnen spelers in deze nieuwe educatieve modus voor Assassin’s Creed Valhalla het Vikingtijdperk ontdekken en zo meer te weten komen over de geschiedenis en tradities van die tijd. Discovery Tour: Viking Age is ontworpen in nauwe samenwerking met historici, archeologen en verschillende musea. Dit alles vormt een interactieve, meeslepende leerervaring, zonder conflicten of tijdsdruk, in een reconstructie van Noorwegen en Engeland in de negende eeuw.  

Voor de allereerste keer verandert de Discovery Tour-serie de formule door verhaal en interactiviteit centraal te stellen in de ervaring. De twee nieuwe creatieve pijlers: Geschiedenis door verhalen en Leren door te doen maken de ervaring nog gedenkwaardiger en boeiender dan voorgaande games in de serie. Aan de hand van een nieuwe verhaallijn, opgebouwd rond acht opdrachten, krijgen spelers de kans om Viking- en Angelsaksische personages uit die tijd te belichamen en deel te nemen aan hun avonturen die zich afspelen in de negende eeuw. Deze verhaallijn voert spelers door de besneeuwde landen van Noorwegen, de prachtige landschappen van Engeland en de mythische rijken van Jotunheim en Asgard.

‘’Het Vikingtijdperk is een rijk en complex tijdperk dat we graag wilden uitlichten in een Discovery Tour.” zegt Maxime Durand, World Design Director bij Ubisoft Montréal. “Met onze nieuwe aanpak worden spelers in het middelpunt geplaatst van een unieke interactieve ervaring waarin ze ze zien hoe geschiedenis wordt gemaakt door de ogen van mensen uit die tijd. Wij hebben de Discovery Tour: Viking Age zo ontworpen dat het zowel leuk is als videogame en effectief als leermiddel.” De content van de Discovery Tour: Viking Age, ontwikkeld in nauwe samenwerking met historici, gerenommeerde archeologen en academici, is een actuele bron van informatie voor iedereen die meer wil weten over de tijdsperiode. Met 150 historische hoogtepunten van de ware geschiedenis van de Vikingen, leveren de zogenoemde Discovery Sites informatie over de volgende onderwerpen uit de negende eeuw: oorlog & politiek, het dagelijkse leven, religie & magie, mythes & legendes, wetenschap, wetten, kunst & cultuur en handel & economie.

Discovery Tour: Viking Age verwent ook alle Assassin’s Creed Valhalla-fans met onder andere 11 exclusieve beloningen die vrij te spelen zijn, 24 personages om mee op ontdekking te gaan en een exclusief kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling van Assassin’s Creed Valhalla.  

YouTube video

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x