Home Gaming Banishers: Ghosts of New Eden Review

Banishers: Ghosts of New Eden Review

by Pim, Sel

Vandaag gaan we het hebben over de in februari verschenen game Banishers: Ghosts of New Eden. De game zag er bij de verschillende trailers die voor de game werd gelanceerd erg goed uit en ik had ook erg veel zin om de game te gaan spelen. Na een lange tijd in de game wereld van Banishers: Ghosts of New Eden rond gelopen te hebben is het tijd voor een review en die kun je hieronder gaan lezen!

Het verhaal van Banishers: Ghosts of New Eden draait om de geliefden/banishers Red mac Raith en Antea Duarte. Het duo gaat de reis maken van Engeland naar de kolonie New Eden. De reden dat het duo op pad is naar New Eden is omdat hun kameraad en mede Banisher: Charles niet opgewassen is tegen de vloek die de kolonie teistert. Het doel van de Banishers is om de vloek te verbreken en de spookverschijnselen te verslaan met krachten en machtige rituelen.

Al snel in de game blijkt dat het duo Banishers het kwaad onderschat heeft en Antea hier ook nog eens sterft door de hand van de wrede Nightmare. Terwijl onze Red de liefde van zijn leven is verloren heeft hij wel gelukkig het gevecht met Nightmare op het nippertje net overleeft. Door de band tussen Red en Antea komt Antea weer terug als geest en komt ze Red bijstaan in het gevecht tegen Nightmare en te proberen haar lichaam terug te krijgen en samen de vloek te gaan verbreken.

De omgevingen van Banishers: Ghosts of New Eden zien er prachtig uit en dit word ook mede mogelijk gemaakt door de Engine waarop de game draait namelijk de Unreal 5 Engine. Je kunt wel zien dat er meer oog voor detail is genomen voor de echte wereld waarin Red rondloopt dan in de eentonige geesteswereld van Antea. In het begin heb je hier nog niet heel veel last van maar naarmate je verder komt in de game ga je je meer irriteren aan de eentonige spookwereld.

Een ander aspect van de game dat helaas een beetje tegenvalt is het vechten. De gevechten komen zomaar op en het gevechtssysteem werkt nog niet helemaal optimaal. Je kan zien dat de game meer gericht is op het verhaal en het onderzoeken dan dat er de tijd is genomen om de gevechten te optimaliseren. Naarmate je in de game vordert ontgrendel je ook steeds meer vaardigheden wat je kan verwachten van een actie/rpg. Dit zorgt wel dat de game nog makkelijker word want je hakt eigenlijk overal al snel doorheen. Qua gevechten is de game niet zo heel lastig.

Naast de hoofdverhaallijn heeft Banishers: Ghosts of New Eden ook een heleboel zij missies te bieden voor je. Dit kan zijn van vind een sleutel voor een bepaalde schatkist of ga een moord onderzoeken voor een bepaald karakter er zijn vele mogelijkheden waardoor er veel afwisseling is in de game.

De soundtrack van de game is ook erg goed en zorgt naast de momenten van spanning ook voor emotionele en grappige momenten. De soundtrack is passend voor bij elk moment.

Er is in de game ook genoeg te onderzoeken voor upgrades van je wapens en spreuken. Zo kun je onder andere ook geesten oproepen om hun hun verhaal te laten doen of om ze te verbannen naar de hel of naar de hemel te sturen. Deze keuzes hebben ook weer invloed op het verhaal dus zorgt weer voor extra nadenk werk.

Conclusie

Heb je zin in een game met een waanzinnig verhaal en spannende momenten dan ben je bij Banishers: Ghosts of New Eden op de juiste plek. DON’T NOD heeft weer een verhalende game neergezet met ook actievolle momenten die iets minder goed werken maar dat mag de pret niet wegnemen. Al met al een goede game die je als je van games houd met een goed verhaal en lange speelduur gespeeld moet hebben.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x