Home Gaming Bandai Namco Entertainment kondigt Twin Mirror aan

Bandai Namco Entertainment kondigt Twin Mirror aan

by Mark van Truijen

Toonaangevende interactieve entertainmentontwikkelaar en uitgever BANDAI NAMCO Entertainment kondigt vandaag Twin MirrorTM aan, een psychologische thriller die officieel de eerste uitstap van de uitgever betekent naar het narratief avonturengenre. Twin Mirror staat gepland voor release in 2019 voor het PlayStation®4 computer entertainment systeem, de Xbox One apparaten waaronder de Xbox One X  en STEAM® voor PC.

Twin Mirror ontwikkeld door DONTNOD Entertainment, de studio achter de bekroonde game Life is StrangeTM, toont een door spelers aangedreven ervaring met een kneedbaar verhaal dat de reis beschrijft van een gekwelde held zich middenin de harde realiteit van de film noir-achtige Basswood, West Virginia, bevindt en zijn eigen persoonlijke strijd.

Twin Mirror is een game dat zwaar geworteld is in het concept van dualiteit, verlossing en zelfacceptatie en belooft een verbluffende emotionele reis te worden,” aldus Oskar Guilbert, DONTNOD’s CEO. “Terwijl we het onderzoek van de speler in de game aan het schrijven waren, bevonden we onszelf in een onderzoek hoe ver we konden gaan met het narratieve avonturengenre konden in de echte wereld. Toen het stof neerdaalde wees alles erop dat Twin Mirror een prachtige emotionele reis is. Nu kunnen we niet wachten op de reacties van spelers als alle stukken van de puzzel in het onderzoek op hun plaats vallen binnen de game.”

Spelers kruipen in de huid van Sam, een 33-jarige onderzoeksjournalist die een heftig liefdesverdriet probeert te overwinnen, die terugkeert naar huis om een oude vriend te begraven. Als Sam op een ochtend wakker wordt in zijn motelkamer met een bebloed t-shirt en geen herinneringen wat de vorige nacht is gebeurd, gaat hij op een spannend onderzoek om de waarheid te ontdekken, met zijn geest als enige wapen. Twin Mirror biedt de mogelijkheid om in de pijnlijke herinneringen van Sam te duiken om het onderzoek persoonlijk en uniek vorm te geven door middel van een reeks onmogelijke keuzes die een grote impact hebben. Iedere keuze brengt de speler een stap dichterbij de waarheid en hun plaats in de wereld.

“Meer dan ooit zijn gamers op zoek naar verhalende reizen die niet alleen het verhaal in een bepaalde richting voortzetten, maar hen ook dwingen om moeilijke morele beslissingen te nemen die de uitkomst op een realistische, dramatische manier beïnvloeden,” aldus Eric Hartness, Vice President of Marketing for BANDAI NAMCO Entertainment America Inc.

Twin Mirror markeert onze eerste intrede in de wereld van verhalende avonturen en door samen te werken met de creatieve artiesten van DONTNOD, werken we aan een titel die niet alleen voldoet aan de hoge standaard die is gesteld, maar die ook een basis vormt voor nieuwe en meeslepende verhalende avonturen in de komende jaren,” voegt Hervé Hoerdt toe, Vice President of Marketing & Digital at BANDAI NAMCO Entertainment Europe.

Twin Mirror 
zal beschikbaar zijn in 2019 voor het PlayStation®4 systeem, Xbox One en STEAM voor PC

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x