Home Gaming Avatar: The Way of Water-teaser maakt het lange wachten meer dan waard

Avatar: The Way of Water-teaser maakt het lange wachten meer dan waard

by Jos Vis

Het is alweer dertien jaar geleden dat Avatar ons allen deed verbazen met prachtige visuals, terwijl het toen een nieuw tijdperk startte voor 3D-films. Topregisseur James Cameron had eerder al kneiters van films gemaakt, zoals The Terminator, Terminator 2: Judgement Day en Titanic. Inmiddels zijn er in al die jaren meerdere Avatar-vervolgen aangekondigd, maar het hele project leek een lange tijd in de ijskast te staan. Daarnaast vroegen veel filmliefhebbers zich af of Avatar wel een vervolg nodig had, aangezien veel vervolgens van films meestal wat tegenvallen.

Of je nu van vervolgen houdt of niet; als er iemand zeer bekwaam is in het maken van een vervolg is het James Cameron wel. Zo was Terminator 2: Judgement Day véél beter dan The Terminator, terwijl het eerste deel al fantastisch was. Ook maakte hij het vervolg op Ridley Scott’s Alien, genaamd Aliens, en dat was enorm brute film. Gek genoeg is er nooit een vervolg gekomen op Titanic…

Hoe maak je nu een vervolg op een film die qua visuals iets nieuws deed? Wij kunnen ons voorstellen dat je het verhaal een beetje teveel vond lijken op vele andere films, zoals Pocahontas, maar je zult je geen minuut hebben verveeld met de prachtige beelden van Avatar. Het vervolg zal zich ook weer afspelen op planeet Pandora en dan is het lastig om het publiek weer terrassen met iets dat ze nog nooit gezien hebben. Ditmaal ligt de nadruk echter meer op de schaal van het hele geheel, terwijl de belichting van ongekend hoog niveau is. Pandora ziet er vele malen kleurrijker uit en de details zijn adembenemend te noemen. Waar het uitzicht bij het eerste deel nog vaak werd verstoort door stoom en andere trucjes, kun je nu enorm ver kijken en compleet ondersteboven zijn van de details in de achtergrond.

Avatar: The Way of Water speelt zich gelukkig ook meer dan tien jaar later af dan het origineel, waardoor het niet gek is dat veel acteurs er inmiddels flink wat ouder uitzien. Je kunt merken dat de makers enorm veel tijd (en geld) hebben besteed aan het ontwerpen van de wereld en alleen daardoor al is het achteraf geen probleem dat we zo lang hebben moeten wachten. Met alle geplande vervolgen is het te hopen dat we niet snel Avatar-moe worden, maar eigenlijk hebben we wel vertrouwen in de vaardigheden van James Cameron en zijn status als ‘meester van de opvolgers’. Die titel hebben wij hem overigens zelf gegeven, maar het lijkt ons sterk dat je het er niet mee eens bent.

Hieronder kun je de eerste teaser traier bekijken, mocht je die nog niet gezien hebben. Het zit vol met bekende acteurs, zoals Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, Edie Falco, Jemaine Clement en Kate Winslet. Avatar: The Way of Water zal vanaf 16 december in de Nederlandse bioscopen te zien zijn en zou zomaar eens voor een nieuwe 3D-gekte kunnen gaan zorgen., zoals de eerste film dat deed. Tegen die tijd zal er ook een videogame uitkomen, genaamd Avatar: Frontiers of Pandora, te spelen op PC, Xbox Series S/X, Playstation 5 én Google Stadia.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: