Home Gaming Atomicrops Preview – Boer zoekt jou

Atomicrops Preview – Boer zoekt jou

by Jos Vis

Jij bent een boer en na een nucleaire apocalyps is jouw boerderij de laatste op aarde! Je raadt het al; je moet ervoor zorgen dat je het maximale haalt uit de oogsten van je boerderij en dat doe je terwijl je de boerderij verdedigt tegen de schadelijke aanvallen van allerlei gespuis. Om dit succesvol te laten verlopen heb je gelukkig de beschikking tot diverse zaadjes en een half-automatisch geweer.

Met de zaadjes plant je planten en gewassen die je door middel van water en mest (harder) kunt laten groeien. Vervolgens kunnen ze worden geoogst en is het de bedoeling dat je ’s nachts de oogst verkoopt in het nabij gelegen dorp en met de opbrengst van de verkoop kun je weer upgrades kopen. Deze krachtige upgrades zijn alleen beschikbaar door je zuurverdiende geld uit te geven, afhankelijk van hoeveel gewassen je de hele dag hebt geoogst.

Bommen in de woestijn

Jouw gebruikelijke dag op je boerderij ziet er als volgt uit: je komt aan, je controleert of je zaden hebt die je kunt planten, kijkt of er water nodig is en gaat dan zo snel mogelijk naar een van de gebieden die aan je boerderij grenzen. Er zijn in totaal vier verschillende gebieden, elk met iets andere cartoonachtige monsters om mee om te gaan. De weiden hebben vrolijke bomen die explosieve dennenappels gooien, en grote boze buffels en gigantische wespen. In de woestijn word je gebombardeerd door afschuwelijke gieren en leven er heremietkreeften in nucleaire afvalvaten. Gezellig! Uiteindelijk zul je alles in hoog tempo moeten voltooien, omdat vijanden in grote getallen je boel komen aanvallen, terwijl jouw planten nog steeds om aandacht blijven vragen.

Je schiet deze wezens tot ze dood zijnen als je kampen met konijnen opruimt krijg je beloningen die je productiviteit verhogen. Misschien krijg je een regenwolk waardoor je gewassen sneller groeien of misschien krijg je computerchips die de prestaties verbeteren van alle turrets die je erin steekt. Intussen zijn er ook nog dieren die verzorgd moeten worden of uit gevaarlijke situaties bevrijd moeten worden. Als je bijvoorbeeld een koe weet te bevrijden zal je deze in kunnen zetten voor het bewateren van je gewassen en planten. Naast al deze logische boerderijactiviteiten kom je ook krachtige level-bazen tegen die ervoor zorgt dat je tactiek gedwongen veranderd, omdat je deze niet zomaar verslaat.

Het leven van een boer gaat niet over rozen

Er gebeurt erg veel in dit spel en dat wordt allemaal uitgepakt over de dagen dat je in-game aan het spelen bent. Zo krijg je zelfs de mogelijkheid om te trouwen en ik moet zeggen dat dit een goed idee is voor je boerderij, ondanks dat trouwen in zo’n korte tijd meestal wordt afgeraden. Met een beetje handigheid kun je al in twee nachten met iemand gaan trouwen, mits je de benodigde ingrediënten hebt verzameld en de juiste stappen hebt genomen. Je partner zal je helpen bij het tegengaan van allerlei monsters en beestjes en zal daarnaast voordelen geven bij de rozen die je krijgt.

De graphics zijn erg schattig en daarnaast duidelijk genoeg om alles haarfijn te herkennen zodat je niet snel vast komt te zitten. De animaties krijgen menigmaal de lachers op hun hand en alles zal vertrouwd aanvoelen voor gamers die veel games hebben gespeeld tijdens de 16- en 32-bit generatie van consoles. Er zitten veel details in de boerderij, de gewassen en de vijanden die het niet kunnen laten om jouw geliefde spullen om zeep te helpen.

Ondanks alle pluspunten is het soms net iets te chaotisch om de actie te kunnen blijven volgen. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar hoe je dit concept een full game lang fris en uitdagend kan blijven houden. De demo is niet erg lang, maar wel leuk genoeg om te kunnen stellen dat het concept zelf erg leuk is en soms zelfs tegen het verslavende aan.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: