Home Featured Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir Review

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir Review

by Pim, Sel

Asterix en Obelix wie kent ze niet. De vrolijke galliërs zijn al 60 jaar een begrip. In 1959 kwamen de eerste strips uit over de vrolijke mannen en vrouwen uit het kleine dorpje die de aanval van de Romeinen wisten te doorstaan door middel van hun toverdrank die gemaakt werd door hun druïde Panoramix. Nu zijn we 60 jaar verder na de eerste verschenen strip en zijn we ook al vele games verder die gebaseerd zijn op Asterix en Obelix. Weet deze game net zo leuk te zijn als de strips of is het leuk om deze een keer uit de budgetbak te halen? Je leest het in deze review.

Asterix en Obelix XXL 3: The Crystal Menhir neemt je mee op een avontuur door de wereld van Asterix en Obelix. Het is de eerste keer dat je een Asterix en Obelix game op deze generatie consoles kan spelen in co-op.

Het verhaal begint het dorpje Armorica. De druïde Panoramix ontvangt een geheime brief die leidt naar een waardevolle schat. Maar Asterix en Obelix zullen zichzelf niet zijn als ze hierdoor niet gecharmeerd zouden zijn en op pad zouden gaan om deze schat te gaan zoeken.

De Gameplay is vrij simpel loop door een gebied sla de Romeinen af en ga weer door naar het volgende gebied. Ondertussen moet je ook zoeken naar collectibles en zoveel mogelijk helmen van de Romeinen. De helmen van de Romeinen kun je gebruiken voor de verkoop. Hiermee kun je drankjes kopen om je leven omhoog te krijgen of upgrades voor je vaardigheden waarbij je dus veel sterker word.

De game komt het best tot zijn recht als het in co-op gespeeld word. In je eentje is het wel geinig maar is het niet zo bijzonder in co-op samen door de gebieden heen slaan is wel leuk en levert genoeg lol op.

Je zult in de game veel karakters tegenkomen uit de serie die fan favorieten zijn zoals Kakofonix en Heroix. Maar ook karakters die speciaal voor dit spel zijn ontworpen en later misschien ook in de strips zullen worden gebruikt.

Op grafisch gebied ziet de game er net uit als een strip. Dit is erg leuk om te zien want het lijkt nu net alsof je midden in het verhaal wat je normaal leest rond loopt.

Conclusie

Al met al is Asterix en Obelix XXL 3: The Crystal Menhir een leuke game geworden voor zowel jong als oud. De Gameplay is simpel en werkt het best in co-op. Op grafisch aspect ziet de game er goed uit en lijkt het alsof je zelf in de strip rond loopt. Het is leuk om te spelen maar helaas geen hoogvlieger.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: