Home GamingPC Assassins Creed: Syndicate, De Historische Achtegrond

Assassins Creed: Syndicate, De Historische Achtegrond

by Sven

Ja. Assassins Creed is mijn Guilty Pleasure. Als geschiedenis docent in opleiding zijn deze games een genot voor het oog voor mij. De historische setting, de historische steden en de historische gebeurtenissen die in de game zitten. Ja, ik hou ervan. Nu ga ik wat dieper in op de Historische Setting van Assassins Creed: Syndicate.

Zoals we vandaag te horen krijgen, gaat het zich afspelen vanaf 1868, in Engeland. De industriële
revolutie is in volle gang. De Industriële Revolutie is al erg ontwikkeld in Engeland. In Nederland is deze revolutie net 30 jaar op gang, terwijl in Engeland we er al bijna 70 jaar op hebben zitten.

1868

Als de game zicht in 1868 gaat afspelen, lijkt mij dat we kennis gaan maken met William Booth. William Booth is een priester die predikt als leider bij een christelijke groep. Deze groep is militair aangelegd, maar wil graag de mensen helpen. Dit wil ook de hoofdrol speler Jakob Frye. Het zou mij niks verbazen als Frye contacten zou hebben met William Booth. Misschien is dit niet meteen aan het begin van de game, maar ik denk dat we Booth zullen tegenkomen in de game. Hij wil de mensen helpen, door middel van het christendom. Daarnaast zeggen bronnen dat Booth vaak bloedend thuiskwam. Booth. Onthoud die naam.

1871

Laten we even 3 jaar verder spoelen. Het is 1871. The Royal Albert Hall wordt geopend door Koningin Victoria. Victoria werd ene paar keer genoemd in de trailers die wij te zien kregen tijdens de reveal. Ik denk dat bij de opening van de Royal Alber Hall een missie gaat afspelen. Het was namelijk een ontzettend grote aangelegenheid en er zullen (volgens de game denk ik) vast tempeliers bij zijn geweest. Hoe mooi zou het zijn, als Assassin je eerst ontmoeting met Queen Victoria, die hoogstwaarschijnlijk een rol gaat spelen, en het infiltreren van de Royal Albert Hall om een tempelier te vermoorden.

1872

in 1872 zien we nog een grote gebeurtenis die mooi past in de setting van deze nieuwe Assassins Creed. In 1872 gaat de politie in staking. Veel details weet ik niet over deze gebeurtenis, maar een politie die in staking gaat. Dit zorgt meestal voor chaos in deze tijden. Mensen zijn namelijk arm en als er geen politie is om ze tegen te houden, dan zullen veel mensen toeslaan. Ik verwacht dat het misschien een klein deel van de game zal zijn. Dat de tempeliers misschien de politie overhalen om in staking te gaan. Waardoor de rust die Jakob Frye wil krijgen juist nog erger verstoort wordt.

1873

De laatste gebeurtenis die ik ga behandelen in deze special. Het afbranden van het Alexandra Palace, een dag na de opening. De Tempeliers staan natuurlijk bekend om hun wreedheid, dus waarom zouden de Tempeliers niet een immens groot gebouw in lichte laaie zetten om zo de armen van hun werk af te houden bijvoorbeeld? Ik denk dat deze brand zeker een gebeurtenis zal zijn in de game, maar hoe of wat, geen idee. Het lijkt me juist een mooi keerpunt in de game dat Jakob Frye beseft dat hij meer moet doen om de orde in zijn stad terug te krijgen. Of dat juist een van zijn naaste mensen daar sterft. Het lijkt me een mooie historische gebeurtenis om iets in gang te zetten.

Dus. Assassins Creed: Syndicate. Ik heb zojuist al de Big Ben editie besteld. Ik ben er klaar voor en ik ga als de game er is op zoek naar de historische gebeurtenissen en ontzettend genieten van deze nieuwe historische setting!

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x