Home Gaming ArenaNet lanceert nieuwe uitbreiding Guild Wars 2: Heart of Thorns

ArenaNet lanceert nieuwe uitbreiding Guild Wars 2: Heart of Thorns

by Mark van Truijen

ArenaNet®, uitgever en ontwikkelaar van de prijswinnende Guild Wars® franchise, lanceert vandaag Guild Wars 2: Heart of Thorns™. De langverwachte uitbreiding op Guild Wars 2 is nu live en beschikbaar als digitale versie en bij retailers in heel Europa. De uitbreiding op de PC massively multiplayer online game (MMO) komt drie maanden nadat ArenaNet aankondigde de kerngame Guild Wars 2game beschikbaar te maken als play for free en de spelerscommunity enorm is gegroeid. ArenaNet heeft een infographic vrijgegeven, waarin te zien is dat Guild Wars 2 wereldwijd meer dan 7 miljoen spelersaccounts heeft.

“Dit is een gedenkwaardig jaar voor ArenaNet en onze Guild Wars 2 spelerscommunity,” aldus Mike O’Brien, medeoprichter en president van ArenaNet.  “We hebben onze fans in januari verblijd met de aankondiging vanHeart of Thorns als de eerste uitbreiding op Guild Wars 2 en sindsdien zien we een gestage groei in onze spelersbasis. Onze community wordt gezien als een van de beste en vriendelijkste in MMOs – veel van onze ervaren spelers kwamen samen in de starterszones om nieuwe spelers te verwelkomen in het weekend dat we de kerngame Guild Wars 2 free to play maakten. We zijn benieuwd hoe onze snel groeiende community blijft ontwikkelen en we hopen dat ze enthousiast zijn over de reis die Guild Wars 2 hen biedt in Heart of Thorns.”

De nieuwe infographic van ArenaNet toont harde data en fun facts over de blijvende populariteit van Guild Wars 2, van open wereld spelers die zich richten op story content en het ontdekken van de wereld tot spelers die meedoen aan de populaire Player vs. Player (PvP) en World vs. World (WvW) scènes. ArenaNet kondigde kortgeleden de lancering aan van een Guild Wars 2 Pro League PvP toernooi met een prijzenpot van $400.000 in partnerschap met ESL en de infographic laat zien dat de PvP spelersparticipatie met 135 procent is gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Ook is te zien dat 40 procent van de max level spelers zich in starters zones bevonden om nieuwe spelers te verwelkomen op de dag dat de kerngame gratis werd, een bevestiging van de vriendelijke reputatie van de spelerscommunity. En dan is er het astronomische cijfer van meer dan 1,4 miljard uur, het totaal aantal uren dat spelers in Guild Wars 2 hebben gestopt sinds de lancering, bijna even lang als de moderne mens op aarde loopt.

Guild Wars 2: Heart of Thorns bouwt verder op de kerngame ervaring voor deze groeiende community als een betaalde uitbreiding met verschillende nieuwe content en kenmerken, waaronder een uniek nieuw systeem, genaamd Masteries, waarmee endgame karakter progressie in Guild Wars 2 opnieuw vorm krijgt.  De uitbreiding brengt ook een aantal primeurs voor Guild Wars 2, zoals Guild Halls waar gildes en groepen spelers een deel van de gamewereld kunnen claimen en customisen, maar ook de allereerste Raids die in een MMO te zien waren. Net als de originele Guild Wars 2, die meer dan 40 grote content updates bevatte zonder abonnementsgeld, hebben spelers van Heart of Thorns gratis toegang tot toekomstige releases.

Heart of Thorns vervolgt de reis in Guild Wars 2 voor spelers met een nieuw hoofdstuk in hun Personal Story saga, waar legers in de gamewereld onder aanvoering van spelers diep in het hart van de Maguuma jungle trekken om het op te nemen tegen de sinistere oude draak. De game biedt ook nieuwe  game modes, features en verbeteringen in de gameplay die bijna ieder aspect van de game beïnvloeden. Er is een gloednieuwe professie, genaamd de Revenant, die naast elite specialisaties ook nieuwe wapens en skills toevoegen aan iedere bestaande professie in de game. Er is gloednieuw competitieve game content met een nieuwe PvP mode genaamd Stronghold en de enorme Desert Borderlands kaart voor de epische WvW warfare mode. Heart of Thorns legt ook een sterke basis voor de endgame MMO content. Masteries bieden nieuwe mogelijkheden om skills en karakters verder te ontwikkelen. Raids en nieuwe fractale kerkers bieden bijzonder uitdagende groepscontent. Er zijn nieuwe manieren voor spelers om legendarische  beloningen te ontvangen. Voor competitieve spelers zijn er in-game systemen en leaderboards als PvP Leagues en Guild Challenger Leagues die de weg vrijmaken voor spelers om skills te ontwikkelen om op een eliteniveau te strijden.

Voor een leuke tour en een interactieve trailer, waarin alle kenmerken van Guild Wars 2: Heart of Thorns naar voren komen, bezoek: http://heartofthorns.guildwars2.com.

Voor informatie over de Guild Wars 2 kerngame en om een gratis game client te downloaden, bezoek:www.guildwars2.com.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x