Home GadgetsApple Apple kondigt 15-inch MacBook Air aan

Apple kondigt 15-inch MacBook Air aan

by Mark van Truijen

Apple heeft vandaag de 15-inch MacBook Air aangekondigd, de beste 15-inch laptop ter wereld. Met een groot 15,3-inch Liquid Retina-display, de ongekende prestaties van M2, een batterij die tot 18 uur meegaat1 en een geruisloos design zonder ventilator combineert de nieuwe MacBook Air kracht en handzaamheid in ’s werelds dunste 15-inch laptop. Het gloednieuwe geluidssysteem met zes speakers van de 15-inch MacBook Air ondersteunt ruimtelijke audio waar je helemaal in opgaat. Ook de 1080p FaceTime HD-camera, de MagSafe-oplaadoptie en de kracht en het gebruiksgemak van macOS Ventura dragen bij aan een unieke ervaring. De 15-inch MacBook Air is vanaf vandaag te bestellen en is vanaf dinsdag 13 juni verkrijgbaar. De 13-inch MacBook Air met M2 is voortaan verkrijgbaar vanaf € 1299 – € 220 voordeliger dan voorheen. Zo wil Apple iedereen, van klanten die op zoek zijn naar een upgrade tot nieuwe Mac-gebruikers, nog meer waarde en keuze bieden.

“We vinden het geweldig dat we de eerste 15-inch MacBook Air kunnen aankondigen. Deze nieuwe MacBook Air, met ongekende prestaties en een indrukwekkend design, is de beste 15-inch laptop ter wereld. En dat is alleen mogelijk dankzij Apple silicon”, aldus John Ternus, Senior Vice President Hardware Engineering bij Apple. “Een groot Liquid Retina-display, een opvallend dun design zonder ventilator, een ongekende batterijduur en zes speakers: de nieuwe MacBook Air heeft het allemaal.”

Drie mensen die de 15-inch MacBook Air bekijken.

Prachtig 15,3-inch Liquid Retina-display 

De nieuwe MacBook Air heeft een groot 15,3-inch Liquid Retina-display met hoge resolutie, zodat je nog meer ruimte hebt voor je content. Met een helderheid tot 500 nits en ondersteuning voor 1 miljard kleuren ziet alles er op het schitterende Liquid Retina-display gedetailleerd en levendig uit, en wordt tekst haarscherp weergegeven. De resolutie is twee keer zo groot als op een vergelijkbare pc-laptop, met 25 procent meer helderheid.2

Het 15,3-inch Liquid Retina-display van de nieuwe 15-inch MacBook Air.

De dunste 15-inch laptop ter wereld

De nieuwe MacBook Air is slechts 11,5 mm dun en daarmee de dunste 15-inch laptop ter wereld. Het gewicht van slechts 1500 gram maakt dit device bovendien uiterst handzaam. En ondanks het grote display, onderscheidt de nieuwe MacBook Air zich door zijn robuustheid en duurzaamheid. Verder is dit model bijna 40 procent dunner en ruim 200 gram lichter dan een vergelijkbare pc-laptop.2

Zijaanzicht van de nieuwe 15-inch MacBook Air in middernacht.
Een close-up van de MagSafe-poort op de nieuwe 15-inch MacBook Air in middernacht.
De mini-jack-aansluiting op de nieuwe 15-inch MacBook Air in middernacht.

MacBook Air kan worden opgeladen via MagSafe en is uitgerust met twee Thunderbolt-poorten voor accessoires en een extern display tot 6K. Verder beschikt dit model over een 3,5-mm mini-jack-aansluiting voor nog meer gebruiksmogelijkheden. De nieuwe MacBook Air is verkrijgbaar in vier schitterende kleuren: middernacht, sterrenlicht, spacegrijs en zilver.

De kleuren waarin de 15-inch MacBook Air verkrijgbaar is: sterrenlicht, spacegrijs, zilver en middernacht.

Waanzinnige prestaties en een ongekende batterijduur dankzij M2

Dankzij de M2-chip biedt de 15-inch MacBook Air ongekende prestaties. Dit model is tot 12 keer sneller dan de snelste MacBook Air met Intel-chip.3 De nieuwe MacBook Air is bovendien twee keer zo snel als de bestverkochte 15-inch pc-laptop met Core i7-processor.4 Daarnaast heeft dit model een ongekende batterijduur tot maar liefst 18 uur – 50 procent meer dan de pc-versie – terwijl het display en de prestaties beter zijn.5 De 15-inch MacBook Air heeft een krachtige 8-core CPU met vier performance-cores en vier efficiency-cores, een 10-core GPU voor bliksemsnelle graphics en een 16-core Neural Engine. M2 biedt bovendien een geheugenbandbreedte van 100 GB/s en ondersteunt tot 24 GB aan snel centraal geheugen, zodat je probleemloos kunt multitasken en complexe workloads kunt uitvoeren. Dankzij de prestaties van M2 kun je werken, spelen of creëren wat je maar wilt, waar je maar wilt.

Een project in Affinity Designer 2 op de 15-inch MacBook Air in sterrenlicht.
Een game die wordt gespeeld op de nieuwe 15-inch MacBook Air.

1080p FaceTime HD-camera en zes speakers

De 1080p FaceTime HD-camera van MacBook Air is ideaal voor FaceTime- en videogesprekken. In combinatie met de kracht van de geavanceerde beeldsignaalprocessor van M2 resulteert dit in een perfecte weergave van videogesprekken. Drie microfoons zorgen met behulp van geavanceerde bundelvormende algoritmen voor heldere audio, zodat je bij videogesprekken luid en duidelijk te horen bent. 

Het design van de nieuwe 15-inch MacBook Air omvat ook een fenomenaal nieuw geluidssysteem dat bestaat uit zes speakers met twee tweeters en twee sets force-cancelling woofers. De nieuwe speakers geven twee keer zoveel basdiepte voor een rijker geluid, terwijl ruimtelijke audio met Dolby Atmos-ondersteuning een indrukwekkende ervaring oplevert, ongeacht of je luistert naar muziek of een film kijkt.

Krachtige productiviteitstools met macOS

Met macOS Ventura werkt je Mac nog prettiger en krijg je meer gedaan. Berichten en Mail zijn beter dan ooit, en Safari – de snelste browser ter wereld op Mac – is dankzij passkeys klaar voor een toekomst zonder wachtwoorden. Met de Continuïteitscamera kun je nu op elke Mac gebruikmaken van features voor videovergaderingen, zoals Bureauweergave, Middelpunt en Studiolicht. Stage Manager deelt je apps en vensters automatisch in op een manier die jij het handigst vindt, zodat je je aandacht bij je werk kunt houden en toch alles in één oogopslag ziet. Met de gedeelde iCloud-fotobibliotheek kun je een aparte fotobibliotheek aanmaken en delen met maximaal zes gezinsleden, terwijl de Freeform-app je een flexibel canvas biedt waarmee je nog productiever en expressiever wordt. Dankzij Continuïteit-features als Handoff, AirDrop, Universeel klembord en Berichten kun je je werk op je Mac naadloos voortzetten op je iPhone.  

Met macOS Sonoma (vanaf dit najaar beschikbaar) is Mac nog fijner om mee te werken en krijg je nog meer gedaan. Zo kun je je device op nieuwe manieren personaliseren met widgets en prachtige screensavers, biedt de gamemodus een geoptimaliseerde game-ervaring, beschik je over krachtige voorzieningen voor videovergaderingen, krijgt Safari een grote update, en meer.

Beter voor het milieu

Bij de ontwikkeling van de nieuwe MacBook Air is rekening gehouden met het milieu. Er wordt nu gebruikgemaakt van 100% gerecycled goud in het verguldsel en 100% gerecycled tin in het soldeer van meerdere printplaten. In alle magneten wordt gebruik gemaakt van 100% gerecyclede zeldzame aardmetalen. De MagSafe-connector van MacBook Air bevat 100% gerecycled kobalt en de batterijlade bevat 90% gerecycled staal. MacBook Air voldoet aan de hoge eisen van Apple op het gebied van energiezuinigheid en bevat geen kwik, pvc of beryllium. De verpakking bestaat voor meer dan 99% uit vezels en daarmee komt Apple dichter bij hun doel om in 2025 helemaal geen plastic meer in onze verpakkingen te gebruiken.

De wereldwijde bedrijfsvoering van Apple is CO₂-neutraal. Nu werkt Apple hard aan het doel om in 2030 ook elk product CO₂‑neutraal te maken. Dat betekent dat de uitstoot van elke Mac die Apple maakt tegen die tijd op nul uitkomt, van het design en de productie tot het gebruik door de klant.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: