Home GadgetsAOC AOC Q27T1 Review- Puur Design

AOC Q27T1 Review- Puur Design

by Mark van Truijen

Daar stond er weer één hoor, de AOC Q27T1 klaar voor recensie. Maar dit model is anders dan de voorgaande modellen die we hebben mogen testen. Je ziet het eigenlijk al meteen, de meeste AOC modellen komen met zwart afgewerkt plastic en een metal houder, de Q27T1 is dan toch even wat anders, deze monitor is met in samenwerking met Studio F. A. Porsche ontworpen en is toch wat anders. De monitor ziet er gewoon rete strak uit.

Goed, de meeste monitoren zet je neer en kijk je niet naar om, ze zijn zwart en hebben niet veel. Het draait allemaal om wat er op het scherm gebeurt in plaats van erbuiten. Wat meteen opvalt is het design, het scherm draagt een 27inch LED display mee en deze is frameloos. Dit zien we de laatste tijd veel vaker en het oogt gewoon beter. Het scherm wordt afgemaakt met een zwarte rand aan de onderzijde waarin je alle controls terugvindt.

De achterkant ziet er strak en afgewerkt uit, er zit een afneembaar klepje op voor de aansluitingen. Zodra alles erin zit, klepje erop en het is uit het zicht. En dan is er de poot, dit is 1 stuk metaal en is niet afneembaar, maar desondanks ziet de poot er goed uit, hij is strak en simpel.

Omdat de monitor zo slank is gebouwd komt er een powerblock bij kijken, dit houdt wel in dat je dus ergens achter je bureau zo een grote zwarte doos krijgt voor de stroom. Het voordeel hieraan is dan weer dat de kabels die uit eindelijk overal lopen wat dunner zijn dan normaal.

Gelukkig is alles weg te werken achter de afneembare kelp. De porten die hierachter zitten zijn een DisplayPort 1.4 en twee HDMI 1.2 porten. Er is Freesync beschikbaar mocht je een AMD GPU aangesloten hebben.

De monitor levert een goeie weergave van kleuren op het scherm, het is niet de meest accurate monitor die je kan kopen. Maar voor deze prijs vindt je eigenlijk nergens iets beters.

Helaas is deze monitor niet ontworpen voor gaming. Hij komt met een 75Hz refresh Rate, dit doet dan nog wel geen kwaad aan je games, maar wel aan de productiviteit. Je merkt snel al als het even te veel wordt voor de monitor.

Mocht je nou je monitoren op een VESA standaard hebben en deze erbij wil prikken, dan moeten we je teleurstellen. Er zit geen VESA mogelijkheid aan de monitor, daarvoor zit je vast aan de gegeven voet. Het is jammer dat je hier niet iets meer vrijheid in krijg, maar enerzijds ook wel weer begrijpelijk.

Goed, deze review staken we al een beetje anders in dan voorheen, dat komt omdat deze monitor voornamelijk draait om design. Het samenwerken met Porsche zorgt ervoor dat de monitor gewoon een gruwelijk strak uiterlijk heeft en op ieder bureau vol tot zijn recht komt. Maar het gaat je wel ten koste van wat refresh rate.

Gelukkig herpakt de monitor zich in de kleur testen en knalt hij werkelijk de content van je scherm af. De line-up van AOC wordt steeds wat meer uitgebreider en met de Q27T1 heb je op design vlak ook iets te kiezen.

Resolution 2560 x 1440 (1440p)
Aspect ratio 16:9
Refresh rate 75Hz
Response time 5ms
Synch tech FreeSync
Ports 1x DisplayPort
2x HDMI
VESA

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d