Home Featured Alliance Rogue Europees Kampioen Splatoon 2

Alliance Rogue Europees Kampioen Splatoon 2

by Jos Vis

Na maanden van spannende Splatoon 2-competities, kwamen de 12 beste teams uit heel Europa in het finaleweekend van 9 en 10 maart bijeen in Parijs om te strijden om het om het Splatoon 2 European Championship 2018-2019. Tijdens de spectaculaire finale van het thuisspelende Alliance Rogue tegen de heersende Europese kampioen BackSquids, wist het Franse team te zegevieren, een knappe revanche nadat ze vorig jaar tijdens de halve finale door het Duitse team waren verslagen. Om deze spannende partijen zelf te zien, kun je de Splatoon 2 European Championship halve finale en finale bekijken op het YouTube-kanaal van Nintendo Nederland. De halve finale en de finale kun je in het volgende filmpje checken.

Beide teams zegevierden de afgelopen maanden in hun nationale toernooien en haalden de groepsfase van zaterdag door andere topteams uit heel Europa te verslaan. In de eerste halve finale van zondag zegevierde BackSquids met 3-0 over het Spaanse squadron Polarized, terwijl Alliance Rogue het sterke Noordse team Ämpäri Gang wist te verslaan. Tijdens de zinderend spannende best-of-seven finale, behaalde het Franse viertal de overwinning met een 4-1 score, na een nipte Tower Control-overwinning op MakoMart. Onder daverend applaus van het Franse publiek ontvingen Gray, Erza, Sorin en Kiver de trofee, de Europees kampioenenjerseys en exclusieve goudkleurige Nintendo Switch Pro-controllers met Splatoon 2-thema. 

Nederlands kampioen Polderlantis heeft zijn beste tentakel voorgezet tijdens het European Championship. In de groepsfase op zaterdag 9 maart werden ze verslagen door BacksSquids, maar ze zijn alsnog tweede van de groep geworden met een mooie 2-0 overwinning op het Russische team Red Ink.

Splatoon 2-spelers van alle ervaringsniveaus die zijn geïnspireerd door de beste spelers van Europa zijn van harte welkom om deel te nemen aan de 4e Splatoon 2 Community Cup, die op zondag 24 maart zal plaatsvinden. Op de Splatoon 2 tournaments-websitekunnen spelers eenvoudig hun eigen teams samenstellen, nieuwe leden werven en deelnemen aan reguliere online toernooien* – voor de lol of voor de glorie! Spelers zonder teamgenoten kunnen zich gewoon aanmelden en naar de “Vind een team”-sectie gaan om vergelijkbare solo-splatters te vinden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x