Home Events Filmtheater Hilversum organiseert opnieuw meerdaags filmfestival van 13 t/m 17 november

Filmtheater Hilversum organiseert opnieuw meerdaags filmfestival van 13 t/m 17 november

by Pim, Sel

Na de drukbezochte editie van vorig jaar organiseert Filmtheater Hilversum van woensdag 13 tot en met zondag 17 november 2024 de negende editie van Filmfestival Hilversum, waar bezoekers onder meer voorpremières kunnen verwachten van de nieuwe films van Pedro Almodóvar, Andrea Arnold en Francis Ford Coppola, terechtkunnen voor klassiekers als The Godfather en Festen en kunnen aanschuiven bij interessante nagesprekken met speciale gasten, onder wie regisseur Ben Sombogaart.

Filmfestival Hilversum opent op woensdagavond 13 november met de Franse komedie En Fanfare. In deze nieuwste film van regisseur Emmanuel Courcol ontdekt een gerenommeerd dirigent niet alleen dat hij geadopteerd is maar ook een jongere broer met een uitzonderlijk muzikaal talent heeft. Hun ontmoeting is het begin van een hartverwarmend sociaal en muzikaal avontuur. En Fanfare beleefde eerder dit jaar zijn première op het filmfestival van Cannes. Op donderdag 13 maart 2025 gaat En Fanfare landelijk in première en keert de film tevens terug in de zalen van het filmtheater. 

En Fanfare wordt gedurende het festival omlijst door themaprogramma Het Zal Je Familie Maar Zijn. Daarin zijn klassieke én nieuwe films over opmerkelijke families te zien, waaronder The Godfather en The Godfather 2 (Francis Ford Coppola), Festen (Thomas Vinterberg) en Ordinary People (Robert Redford). 

Op zondag 17 november eindigt het festival met slotfilm Small Things Like These, de verfilming van de gelijknamige bestseller van Claire Keegan, met een indrukwekkende hoofdrol van Cillian Murphy (Oppenheimer).

Het hart van het festivalprogramma bestaat uit een bijzondere selectie voorpremières met hoogtepunten van de filmfestivals van Cannes, Venetië, Berlijn en Toronto, met onder andere Gouden Leeuw-winnaar The Room Next Door (Pedro Almodóvar), Megalopolis (Francis Ford Coppola), Bird (Andrea Arnold), La Cocina (Alonso Ruizpalacios), To a Land Unknown (Mahdi Fleifel), en Gloria! (Margherita Vicario). 

Filmkrantdag en Franse Filmdag
Het filmfestival organiseert dit jaar voor het eerst twee speciale arrangementdagen. In samenwerking met de Filmkrant kunnen festivalbezoekers op zaterdag 16 november drie door de Filmkrant gekozen films zien tijdens de Filmkrantdag: The Room Next Door (Pedro Almodóvar), Bird (Andrea Arnold) en When the Light Breaks (Rúnar Rúnarsson). De drie films zullen worden ingeleid door Filmkrant-hoofdredacteur Ronald Rovers. 

Op donderdag 14 november organiseert het festival daarnaast een Franse Filmdag, waarbij bezoekers drie Franse hoogtepunten uit het festivalprogramma kunnen zien: de openingsfilm En Fanfare, biopic Monsieur Aznavour over Charles Aznavour en de prachtige coming-of-age film Vingt Dieux

Speciale gasten
Op zondag 17 november is regisseur Ben Sombogaart (De Tweeling, Knielen op een bed violen) eregast op het festival. Samen met hoofdrolspeler Emma Josten is hij om 14.00 uur aanwezig voor een nagesprek bij een speciale vertoning van zijn nieuwe film Tegendraads. Om 16.45 uur schuift Sombogaart aan bij een speciale vertoning van zijn film Rafaël (2018). Voorafgaand aan de voorstelling gaat hij in gesprek over zijn oeuvre met filmwetenschapper Gerlinda Heywegen. Op zaterdag 16 november om 18.45 uur is regisseur Tallulah Schwab te gast voor een nagesprek bij haar film Mr. K.die dit najaar zijn première beleefde op het prestigieuze Toronto International Filmfestival.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x