Home Gaming Tlatoani: Aztec Cities komt naar Steam Early Access – bouw je eigen Azteekse rijk

Tlatoani: Aztec Cities komt naar Steam Early Access – bouw je eigen Azteekse rijk

by Sven

Op 31 oktober 2024 lanceert Tlatoani: Aztec Cities in Steam Early Access. De game, ontwikkeld door Perspective Games en Bellwood Studio, wordt uitgebracht in samenwerking met Paradox Arc. Fans van city-building games kunnen nu alvast de game op hun verlanglijst zetten op Steam. Voor wie niet kan wachten: Tlatoani: Aztec Cities is ook te ontdekken tijdens Steam Next Fest, van 14 tot 21 oktober, waar je een gratis demo kunt spelen genaamd Tlatoani: Prologue.

Wat is Tlatoani: Aztec Cities?

In Tlatoani: Aztec Cities kruip je in de huid van een Azteekse leider, met als doel een nederige nederzetting te laten groeien tot een machtig rijk. Met prachtige handgetekende 2D-graphics die herinneren aan klassieke city-builders, biedt de game een diepgaande simulatie van het dagelijkse leven in een Azteekse stadstaat. Elke burger heeft unieke vaardigheden, behoeften, religieuze overtuigingen en routines. Het is aan jou om deze samenleving in balans te houden en te zorgen voor een bloeiend rijk.

Wat kan je van Tlatoani: Aztec Cities verwachten?

  • Stijg op tot Tlatoani: Bouw je stad uit tot een rijk dat meerdere stadstaten bestrijkt, en word de legendarische Tlatoani, de keizer van de Azteken. Verken het Meso-Amerikaanse landschap, verover de wildernis en leid je volk naar glorie.
  • Diepgaande stadsimulatie: De game biedt een uitgebreide simulatie waarin je elke burger individueel moet beheren. Van hun vaardigheden en taken tot hun geloof en humeur, alles speelt een rol in hoe succesvol je stad is.
  • Balans en harmonie: Zoals het de Azteken betaamt, draait veel om symmetrie en evenwicht. Bouw je tempels en overheidsgebouwen volgens de regels van symmetrie om de gunst van de goden te verdienen — of bereid je voor op hun woede.
  • Breid je invloed uit: Naast het bouwen van je stad, moet je diplomatie bedrijven met andere stadstaten, handel drijven, allianties smeden en oorlog voeren. Of je nu kiest voor historische nauwkeurigheid of je eigen pad bewandelt, de uitgebreide campagne, scenario’s en sandbox-modus bieden tal van opties.

Beleef het oude Meso-Amerika

De game is doordrenkt met Azteekse cultuur: van festivals en menselijke offers tot de rijke muziek en de Nahuatl-taal. Tlatoani: Aztec Cities laat je volledig opgaan in het oude Meso-Amerika, met handgetekende kunst en authentieke elementen die deze beschaving tot leven brengen op je scherm.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x