Home Events Het complete programma van Imagine 2024 is bekend

Het complete programma van Imagine 2024 is bekend

by Pim, Sel

Het festivalmenu van Imagine is weer rijk gevuld met het beste van de fantastische film. Van sexy vampieren tot nare bejaarden en verdwaalde bondkanseliers, van koortsige toekomstvisioenen tot kippenveldrama’s en alles daartussen. Het volledige programma staat vanaf vandaag online. Imagine, dat dit jaar haar 40ste verjaardag viert, vindt plaats van 24 oktober t/m 3 november in de FilmHallen Amsterdam, LAB111 en Galerie Beeldend Gesproken. Op donderdag 3 oktober start de kaartverkoop via www.imaginefilmfestival.nl.

YouTube video

De onnavolgbare Canadese filmkunstenaar Guy Maddin is terug met Rumours, een even surrealistische als hilarische blik op een G7-top met Cate Blanchett als Duitse bondskanselier. Het Indiase zwartwit-epos Bramayugam biedt bloedstollende folk horror, terwijl drie Chinese tieners in Escape From the 21st Century tijdreizen hip maken voor de TikTokgeneratie. In het excentrieke Cloud, de nieuwste van grootmeester Kiyoshi Kurosawa, blijkt online handel levensgevaarlijk terwijl de documentaire Chain Reactions -dat recent in de prijzen viel op het festival van Venetië- dé kettingzaagklassieker uit de filmgeschiedenis nieuw leven geeft. Ook niet te missen zijn de vampirella’s van het erotisch geladen Kizumonogatari – Kyomi Vamp en The Rule of Jenny Pen, waarin het in het bejaardenhuis en bewoners John Lithgow en Jeffrey Rush elkaar naar het leven staan. Warm aanbevolen door Stephen King, die het tot een van de beste films van het jaar bombardeerde.

Slotfilm
Imagine 2024 sluit af met een energiek en visueel overdonderende Belgisch debuut: Night Call van Michiel Blanchart. Daarin raakt een jonge slotenmaker verstrikt in Brussels by night en dat belooft een nacht die je normaal alleen in films ziet (en dat is maar goed ook).

Bezoek
Imagine is niet alleen geliefd bij het publiek, maar ook bij de makers. Dit jaar verwacht het festival weer tal van creatieve geesten te verwelkomen, waaronder de regisseur Emma Benestan (Animale), Yannis Veslemes (She Loved Blossoms More) en Rahul Sadasivan (Bramayugam). De Amerikaanse filmjournalist en -historica Heidi Honeycutt komt langs voor de boekpresentatie van haar I Spit On Your Celluloid, over de onderbelichte vrouwelijke regisseurs van horrorfilms.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x