Home StreamingDisney+ SDCC 2024: Marvel Studios onthuld nieuwe Avengers titel, Avengers: Doomsday

SDCC 2024: Marvel Studios onthuld nieuwe Avengers titel, Avengers: Doomsday

by Mark van Truijen

Robert Downey Jr. is nog steeds Marvel’s Man in the Iron Mask – alleen niet als Tony Stark/Iron Man. “Nieuw masker, dezelfde taak,” zei Downey tijdens de presentatie van Marvel Studios op San Diego Comic-Con in Hall H, waar de Iron Man-ster zichzelf verrassend onthulde op het podium als de MCU Doctor Doom. De Oppenheimer Oscar-winnaar zal een multiversumversie spelen van de aartsvijand van de Fantastic Four in de nieuw getitelde Avengers: Doomsday en Avengers: Secret Wars, die zullen worden geregisseerd door het Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame regieduo Anthony en Joe Russo bij hun terugkeer naar het Marvel Cinematic Universe.

Marvel Studios-president Kevin Feige onthulde de nieuwe titelontwerpen (hieronder) voor de vijfde Avengers-film (voorheen getiteld The Kang Dynasty) en het vervolg, Avengers: Secret Wars. De twee films staan nog steeds gepland voor mei 2026 en mei 2027 en zullen de Multiverse Saga en Phase 6 van de MCU afsluiten.

De Russo-broers regisseerden Captain America: The Winter Soldier (2014), Captain America: Civil War (2016), Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019) – ooit de film met de hoogste opbrengst aller tijden met een box office van $2,8 miljard.

“Die vier films waren ongelooflijk, en het liet ons creatief uitgeput achter met al onze emoties op de vloer,” vertelde Anthony Russo aan de volle zaal van 6.500 zitplaatsen in Hall H. “Sindsdien, door een heel bijzonder verhaal, hebben Joe en ik mogelijk een weg vooruit gezien met jullie allemaal.”

Plotdetails worden geheim gehouden op Battleworld, maar de volgende fase-afsluitende Avengers-films zullen inspiratie putten uit Jonathan Hickman’s multiversum-omvattende Secret Wars-verhaallijn uit 2015, waarin Victor Von Doom alle realiteit regeerde als God Emperor Doom nadat alternatieve dimensies botsten tijdens universum-verwoestende invasies.

De Fantastic Four – Reed Richards/Mister Fantastic (Pedro Pascal), Susan Storm/Invisible Woman (Vanessa Kirby), Johnny Storm/Human Torch (Joseph Quinn) en Ben Grimm/the Thing (Ebon Moss-Bachrach) – zijn ook bevestigd voor een crossover met de machtigste helden van de aarde in Doomsday en Secret Wars.

De door Downey geleide Avengers: Doomsday markeert de eerste Marvel-film van de acteur sinds Endgame uit 2019, die eindigde met zijn Tony Stark die zichzelf opofferde om het universum te redden. Vorige maand zei Downey dat hij “verrassend open-minded is geworden voor het idee” om terug te keren naar de MCU na het vertolken van Iron Man in 10 films tussen 2008 en 2019. “Het zit gewoon gek genoeg in mijn DNA. Waarschijnlijk het meest op mij lijkende personage dat ik ooit heb gespeeld, hoewel hij veel cooler is dan ik,” zei Downey over Stark.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x