Home Films 25ste editie Film by the Sea groot succes

25ste editie Film by the Sea groot succes

by Jos Vis

Van 8 t/m 17 september vond de 25e editie van Film by the Sea plaats in Vlissingen en werd bijna 41.000 keer bezocht. De jubileumeditie van het filmfestival trok daarmee maar liefst 20% meer bezoeken dan vorig jaar (34.000 in 2022)! De 26e editie van Film by the Sea vindt plaats van 13 t/m 22 september 2024.

Festivaldirecteur Jan Doense is trots: “Het was een waanzinnig festival. Waanzinnig in alle betekenissen van het woord, van de warme reacties van publiek en professionals tot de aanwezigheid  van Nastassja Kinski in Vlissingen. En natuurlijk al die prachtige films en randprogramma’s. Dit was zonder meer het beste festival van de vijf die ik tot nu toe mocht organiseren. Een waardige jubileumeditie.”

Afgelopen zaterdag 16 september zijn tijdens de Awards Ceremony de prijswinnaars van de diverse competities bekendgemaakt. De Film & Literatuur Award, de belangrijkste prijs van Film by the Sea, is gewonnen door Wann wird es endlich wieder so, wie es nie war van Sonja Heiss naar de gelijknamige roman van Joachim Meyerhoff. De International Student Jury Award ging naar Onder de blote hemel van schrijver/regisseur Lilian Sijbesma, die op het festival zijn wereldpremière beleefde. Je verrai toujours vos visages van schrijver/regisseur Jeanne Herry werd de winnaar bij de Jongerenjury.

Zeeuwse prijzen
De Lions Club Vlissingen Award voor de beste korte Zeeuwse fictiefilm was voor De laatste lente van Thijs Visser. De VEVAM Award voor de beste korte Zeeuwse documentaire ging naar Ben jij bij mij van Mark Lindenberg en Sophia van Ghesel Grothe. De VEVAM Award voor de beste lange Zeeuwse documentaire ging naar De Idealenwijk van Jacomien Kodde.

Publieksprijzen
De publieksprijs van Film by the Sea ging naar Rocco & Sjuul van Anna van der Heide. Een meteoriet op Walcheren van Fifi Visser werd verkozen tot favoriete Zeeuwse film van het jaar.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x