Home Gaming Activision Blizzard CEO werd in 2022 al gebriefed over de Nintendo Switch 2

Activision Blizzard CEO werd in 2022 al gebriefed over de Nintendo Switch 2

by Mark van Truijen

Na recente berichten over een opvolger van de Nintendo Switch die aan ontwikkelaars werd getoond tijdens Gamescom, onthult een nieuw rapport van The Verge dat Robert Kotick, CEO van Activision Blizzard, in december 2022 werd ingelicht over de Nintendo Switch 2.

Volgens The Verge tonen e-mails tussen leidinggevenden bij Activision Blizzard aan dat Kotick in december had gesproken met Nintendo-president Shuntaro Furukawa over de nieuwe console. De e-mails werden openbaar gemaakt met weglatingen als onderdeel van de zaak van de FTC tegen de overname van Activision Blizzard door Microsoft eerder dit jaar.

Een e-mail van Activision’s Chris Schnakenberg gaf aan dat de volgende console van Nintendo een serieuze upgrade zal zijn ten opzichte van de huidige Switch, waarbij de nieuwe console wordt genoemd als beter dan de PS4 en Xbox One.

“Gezien de nauwere verwantschap met Gen8-platforms qua prestaties en onze eerdere aanbiedingen op de PS4 / Xbox One, is het redelijk om aan te nemen dat we ook iets aantrekkelijks kunnen maken voor de NG Switch,” schreef Schnakenberg. “Het zou handig zijn om vroegtijdige toegang te krijgen tot ontwikkelingshardwareprototypes en dat vroeg en netjes te bewijzen.”

Een recent rapport van eerder deze maand gaf aan dat de opvolger van de Switch zelfs dichter bij de prestaties van huidige generatie consoles zal liggen, waarbij ontwikkelaars op Gamescom de showcase van Epic Games ‘The Matrix Awakens te zien kregen, die is gemaakt met Unreal Engine 5. Het rapport gaf ook aan dat de Nintendo Switch 2 in staat zou zijn tot ray tracing, evenals het gebruik van Nvidia’s DLSS-technologie om de prestaties te behouden.

Hoewel Nintendo nog geen echte publieke aankondiging heeft gedaan voor de Switch 2, wordt verwacht dat de console ergens in de tweede helft van 2024 in de winkels zal liggen, 7 jaar na de lancering van de originele Nintendo Switch.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: