Home Movies By the Sea Review

By the Sea Review

by Mark van Truijen

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]By the Sea volgt een Amerikaanse schrijver Roland (Pitt) en zijn vrouw, Vanessa (Jolie Pitt), die verblijven in een rustig en pittoresk resort aan de kust in Frankrijk in 1970, midden in een huwelijks crisis.

Wanneer ze tijdens hun vakantie in contact komen met het pasgetrouwd stel Lea (Laurent) en François (Poupaud), en dorpsbewoners Michel (Arestrup) en Patrice (Bohringer), worden Roland en Vanessa geconfronteerd met hun eigen onopgeloste problemen

By the sea vertelt het verhaal van Roland(Pitt), een eens zo succesvolle schrijver, en zijn vrouw Vanessa(Jolie Pitt), vroeger een succesvolle danswres.  Samen trekken ze zich terug naar een pittoresk resort aan de spaanse kust in de jaren ’70. Tijdens hun vakantie ontmoeten ze Lea en Francois, een pas getrouwd stel, en de dorpsbewoners Michel en Patrice, hier worden ze geconfronteerd met hun onopgeloste problemen.

Roland(Pitt)

Speelt een goede rol wat maakt dat hij op mij overkomt met een zeker geloof. Op een end krijg je zelfs een beetje medelijden met hem en hoe alles om hem geen loopt. Naar mate het verhaal vordert veranderde dit gevoel bij mij. Het karakter wordt langzaam bloot gegeven en dan zie je alle trekjes. Brad legt hier een goed karakter op de mat.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Acteurs”]Vanessa(JoliePitt)

Het is wennen. En als je die drie woorden begrijp dan is de rest van de tekst overbodig. Maar elke keer als ik haar zie verwacht ik actie. Toch weet ze hier een goede rol neer te zetten. Waar ik in het begin een beetje apart tegen haar aan keek, zelfs een kleine irritatie wist op te wekken, komt dit later ten goede. We zien haar in een rol die ik niet vaak gezien heb en ze zet deze dan ook heerlijk neer.

De film duurde wat mij betreft net een half uur te lang, het wist me aandacht vast te houden maar vlak voor het einde was ik het kwijt. De ontknoping en conclusie zijn net te ver weg gelegd, voor de rest is dit een film die je op je gemak moet gaan kijken.

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”Leuke film als je er even voor gaat zitten, maar net niet top.” positives=”Angelina Jolie Pitt speelt een goede rol
De setting is echt mooi om te zien” negatives=”De film duurt net even iets te lang
De clou werd naar mijn mening te laat duidelijk”][rating title=”Beoordeling” value=”2,5″ range=”5″]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x