Home Gaming Review: The Crew 2

Review: The Crew 2

by Sven

Ubisoft wil met The Crew 2 uitbreiden met wat er met de Crew is neergezet. Het principe van de game is nog steeds hetzelfde, je racet door een digitale versie heen van Amerika en je doet allerlei events over de map. In dit deel ben je echter een up and coming racer, terwijl je in The Crew een crimineel was. Dit verhaal werkt een stuk beter voor The Crew 2 en geeft de singleplayer mode iets meer volume dan deel 1. Daarnaast kan je nu ook op het water en in de lucht genieten van Amerika. Maar zijn al deze veranderingen genoeg om The Crew 2 een succes te maken? Lees het hieronder.

Ter land, ter zee en in de lucht

The Crew 2 wil zich onderscheiden van andere race games door ook vlieg elementen en water elementen erin toe te voegen, om zodoende zich te onderscheiden van andere games, maar ook van de voorganger. En dit lukt aardig, de nieuwe elementen zorgen ervoor dat de game iets meer diepgang en variatie kent en dat je jezelf moet bezighouden met het leren van alle drie de sporten om zodoende fans binnen te halen. Het racen voelt soms wat licht aan, ik had vaak het gevoel dat mijn auto’s over de weg heen vlogen en niet perse er over heen reden. The Crew 2 is ten alle tijden een arcade racer, maar er zijn genoeg andere games die het arcade genre beter qua gameplay begrijpen dan The Crew 2. Het vliegen voelt ook niet helemaal natuurlijk aan, het is heel leuk om te vliegen en te stunten, maar het vliegtuig krijg je soms moeilijk onder controle, waardoor sommige missies eerder vervelend zijn dan uitdagend. Wat dan wel goed is uitgewerkt zijn de boten. Ik heb het meeste plezier gehad van de bootraces, omdat je rekening moet houden met de golven, je tegenstanders voor je en de omgeving. Daarom is The Crew 2 een rare eend. Het racen met boten voelt een stuk minder arcade dan het racen met auto’s, terwijl het vliegen gewoon onhandig aan voelt, het voelt niet als een geheel en dat is spijtig.

Alsnog heb ik plezier gehad van de gameplay, het wisselen tussen de drie disciplines zorgt voor afwisseling die deze game ook nodig heeft. Het streven naar steeds betere wagens is de uitdaging in deze game en op het moment dat je dan ook die auto hebt die snel is, maar er ook nog is goed uitziet, dan heb je de voldoening die The Crew 2 aan je wilt geven.

Echter is The Crew 2 meegegaan met in game aankopen en dit is nog verleidelijk ook. Binnen de drie disciplines zijn er verschillende soorten activiteiten, zo heb je een hypercars, maar ook straat auto’s, drift auto’s, drag auto’s en nog veel meer (ook binnen de vlieg en boot discipline). Voor elke nieuwe activiteiten die je moet doen, heb je een voertuig nodig en die je weer moet kopen met je geld die je in de game verdient. Op een moment kwam ik bij de hypercar discipline en omdat ik dus veel voertuigen al had moeten kopen voor de andere activiteiten, had ik niet genoeg geld voor een hypercar. En hier komt dan de verleiding om echt geld te besteden, ga je events overdoen om geld binnen te halen en zodoende genoeg geld te krijgen voor een hypercar? Of stop je echt geld erin om dan meteen ook de beste hypercar in de game te krijgen? Het is verleidelijk en de prijzen die er zijn omtrent het geld die je in de game verdient zijn bizar, waar je soms 4 uur moet grinden om uiteindelijk het bedrag bij elkaar te spronkelen om die ene auto te kopen. Dit doet af van de ervaring van The Crew 2 en laat je dus verleiden tot in game aankopen, iets wat ik als reviewer niet alleen vervelend vindt, maar ook misleidend. Ik koop een game van 60 (misschien wel 90 euro voor de Gold Editie) en dan toch moet ik eigenlijk geld in de game stoppen om de beste auto’s te krijgen..

I wanna be the very best!

Het doel van The Crew 2 is net zoals veel andere games om zoveel mogelijk fans/volgers te krijgen, zodat je bekender wordt en dus meer activiteiten kan doen over de map heen. Het is een uitgemelkt principe, maar het werkt voor The Crew 2, elke keer wilde ik weer nieuwe activiteiten vrijspelen en wilde ik bekender worden door zoveel mogelijk races te winnen. Het geeft een zetje in de rug om de game te blijven spelen en steeds verder te komen en dat werkt gewoon goed voor deze game.

Echter is de end game op dit moment mager. In The Crew was er een PVP mode waarin je ontzettend veel plezier in kon beleven nadat je de game had uitgespeeld. voor die mode zijn The Crew en The Crew 2 ook gemaakt. Echter komt deze mode pas in de game in de herfst/winter van 2018. Het is bizar dat je een game verkoopt zonder je grootste verkooppunt. De game is nu magertjes aan het einde en kan je alleen met iemand anders racen door Amerika heen. Je kan nu ook tegen niet strijden, alleen door middel van de leaderboards en dat is voor een game als The Crew 2 niet genoeg. Ik hoop daarom dat de game beter wordt en alleen maar sterker wordt wanneer de PVP mode uiteindelijk naar The Crew 2 komt.

Een dubbel gevoel

De graphics in The Crew 2 geven mij een dubbel gevoel. De voertuigen zijn er geweldig uit en als het licht schijnt op je auto, dan ben je verbaast  over hoe goed het eruitziet. Op dat punt zijn de graphics gewoon perfect en bijna net zo goed als andere race games zoals Forza. Alleen lijken de graphics op het moment dat je een door een stad rijdt slechter dan zijn voorganger. De steden zijn er saai en levenloos uit, het licht in steden is gewoon niet mooi en het lijkt dan alsof je een game speelt die niet uit 2018 komt, maar eerder uit 2016. Het is daarom een dubbel gevoel wat ik overhoudt aan The Crew 2 qua graphics, op een moment is de game prachtig, maar op het andere moment zijn er zoveel games die er beter uitzien dan The Crew 2 en dat zelfs zijn voorganger er beter uitziet.

Conclusie

Net zoals de graphics, geeft de hele game mij een dubbel gevoel. Ik wil van deze game houden, omdat het afwisselend is en dat door de verschillende disciplines je genoeg uitdaging hebt. Echter zijn de verleidingen tot in game aankopen, de afwisselende graphics het verschil in het niveau hoe arcade de disciplines zijn zo groot, dat ik gewoon nog niet van deze game kan houden. Het missen van een PVP mode en de mogelijkheid tot het online strijden/racen met mensen (want je kan wel racen met vrienden, maar niet echt tegen ze rijden als tegenstander) zorgt ervoor dat The Crew 2 nu nog niet de game is waar iedereen op hoopt. Toch zal ik The Crew 2 blijven spelen en hoop ik dat over een paar maanden een positiever beeld kan schetsen over The Crew 2.

 

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x