zondag , 24 september 2017

Comic Con Ahoy Rotterdam – 4 en 5 maart

Op zaterdag 4 en zondag 5 maart verandert Ahoy Rotterdam in een heus popcultuurparadijs, waar iedereen die gek is op comics, films, games, cosplay, sci-fi, fantasy, televisieseries en anime alles kan vinden wat zijn hartje begeert tijdens Comic Con Ahoy Rotterdam.

Tijdens Comic Con Ahoy Rotterdam kun je je favoriete Hollywood-acteurs en -actrices ontmoeten bij meet & greets en foto shoots, kun je op handtekeningen van de aanwezige sterren jagen, zijn er panels en Q&A’s, workshops, demonstraties en kun je op commissie tekeningen bestellen bij je favoriete comic book artiesten. Verder zijn er verschillende cosplay-activiteiten bij het speciale cosplaypodium, zoals workshops, competities, lezingen en demonstraties. Ook wordt er aandacht besteed aan anime en manga met workshops, lezingen, merchandise en demonstraties. Die ene limited edition figurine kun je scoren op de royale merchandisevloer, waar diverse handelaren hun waar aanbieden. Kortom, het ideale weekend voor zowel hardcore fans, popcultuurgeïnteresseerden als liefhebbers van films, series en comics.

Acteurs
Er komen 16 internationale film- en televisiesterren naar Comic Con. Enkele namen die acte de présence geven op Comic Con Ahoy Rotterdam zijn:

  • Sylvester McCoy, Doctor Who, The Hobbit
  • Daniel Naprous, Darth Vader in Star Wars: Rogue One, Game of Thrones
  • Harry MellingHarry Potter
  • Alistair PetrieStar Wars: Rogue One, Sherlock
  • Andrew Rothenberg, The Walking Dead, True Blood, Supernatural, Prison Break
  • Paul Freeman, Indiana Jones, Power Rangers
Comiccon PB plaatje.jpg

Comic Con  Europe2016-08-27_ACC_231 kl.jpg
De organisatie van Comic Con Ahoy Rotterdam is in handen van Comic Con Europe, een joint venture van  Showmasters (de organisatoren van London Film & Comic Con) en German Comic Con, grootste speler op het gebied van Comic Cons in Duitsland. Comic Con Europe kwam in augustus 2016 voor het eerst naar Nederland en zetten in de RAI Amsterdam een fantastisch fan-fest neer met Comic Con Amsterdam. Maar liefst 30.000 bezoekers genoten van een Comic Con in de stijl van San Diego Comic Con en New York Comic Con. Nu is havenstad Rotterdam op 4 en 5 maart aan de beurt.

Tickets
Bezoekers kunnen kiezen uit een dagkaart (€12,-) of een weekendkaart (vanaf €22,-). Met een weekendkaart heeft een bezoeker zowel op zaterdag als zondag toegang tot het terrein. Kinderen tot 8  jaar mogen gratis onder begeleiding van een volwassene naar binnen. Kinderen tot 12 jaar betalen €10,- entree. Voor meer informatie over de tickets klik hier.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

IT grootste horrorfilm ooit in Nederland

De nieuwe verfilming van Stephen King’s bestseller IT is met een opbrengst van €3.083.101 de grootste horrorfilm ooit in Nederland. ...