Home Gadgets Zes telecom-websites slaan handen ineen voor tweede editie Telecom Awards

Zes telecom-websites slaan handen ineen voor tweede editie Telecom Awards

by Mark van Truijen

Na een succesvolle eerste editie van de Telecom Awards in 2014, organiseren zes vooraanstaande en invloedrijke telecom-websites ook dit jaar weer de Telecom Awards. Alle titels die deelnemen aan de Telecom Awards hebben zich gecommitteerd aan een reglement dat instaat voor volledige onafhankelijkheid en transparantie. Daarmee hebben de Telecom Awards vorig jaar al bewezen de meest waardevolle en hoogst haalbare onderscheiding in de Nederlandse markt te zijn.

Op maandag 2 november worden de prijswinnaars van de Telecom Awards 2015 bekendgemaakt. In de drie belangrijkste prijssegmenten voor de smartphonemarkt worden totaal zes Awards uitgereikt. In de segmenten, bestaande uit smartphones tot 200 euro, smartphones met een prijs tussen de 200 en 400 euro en smartphones duurder dan 400 euro, wordt een Telecom Award uitgereikt voor zowel de beste smartphone in dat segment, evenals een award voor de smartphone met de beste prijs-, kwaliteits- en functionaliteitsverhouding.

De strijd om een felbegeerde Telecom Award is dit jaar nog heviger dan vorig jaar. Na de succesvolle editie van 2014, ontving de organisatie van de Telecom Awards dit jaar al van verschillende smartphonefabrikanten de nominaties nog voordat de officiële nominatieronde was gestart en de uitnodigingen hiervoor waren uitgestuurd.

Fabrikanten nomineren
Alle smartphonefabrikanten zijn in de periode tussen augustus en september uitgenodigd om voor iedere categorie van de Telecom Awards hun allerbeste smartphone te nomineren. Het aantal fabrikanten dat dit jaar nominaties heeft ingestuurd voor de Telecom Awards is bijna verdubbeld.

Voor optimale onafhankelijkheid, transparantie en meetbaarheid worden alle genomineerde smartphones in het testlab van Hardware Info onder exact dezelfde omstandigheden getest. Daarbij worden tests uitgevoerd met betrekking tot het beeldscherm, camera, prestaties, software en accu. De resultaten van deze technische vergelijking tussen alle genomineerde smartphones bepaalt voor 50 procent de uitslag van de Telecom Awards.

De overige 50 procent van de score kunnen de smartphones behalen tijdens uitgebreide testsessies met een vakjury bestaande uit afgevaardigden van AllAboutPhones, Androidworld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware Info, Mobile Cowboys en PortableGear, de zes telecom-websites achter de Telecom Awards. Stuk voor stuk zijn deze afgevaardigden specialisten op smartphone-gebied en beoordelen de toestellen zoveel mogelijk uit het oogpunt van de consument. Daarbij wordt onder andere gekeken naar design, uitrusting en het gebruiksgemak van smartphones.

Uitslag
De uitslag van de Telecom Awards 2015 is een optelsom van de vakjury-beoordelingen en de resultaten uit de laboratoriumtesten van Hardware Info. De smartphones met de hoogste scores in ieder van de drie segmenten worden bekroond tot ‘beste smartphone van 2015’.

Daarnaast geeft de organisatie van de Telecom Awards in iedere categorie ook nog een Telecom Award weg voor de ‘beste koop’. Voor deze Award wordt ook de factor prijs meegewogen en wordt gekeken welke smartphones de beste verhouding hebben tussen prijs, functionaliteit en kwaliteit.

De winnaars van de Telecom Awards 2015 worden op 2 november 2015 bekend gemaakt. De organisatie van de Telecom Awards maakt op 14 oktober bekend welke smartphones in iedere categorie zijn genomineerd voor een Award.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x