Home GadgetsConnectiviteit Xiaomi en Leica Camera kondigen langdurige strategische samenwerking aan

Xiaomi en Leica Camera kondigen langdurige strategische samenwerking aan

by Pim, Sel

Op 23 mei kondigen Xiaomi, ’s werelds toonaangevende bedrijf op het gebied van consumentenelektronica en “smart manufacturing”, en Leica Camera, met een legendarische reputatie die gebaseerd is op een lange traditie van uitstekende kwaliteit, innovatieve technologieën en Duits vakmanschap, officieel hun strategische samenwerking aan op het gebied van mobiele beeldvorming. De eerste imaging flagship smartphone die door de twee bedrijven gezamenlijk is ontwikkeld, zal in juli van dit jaar officieel worden geïntroduceerd. 

Xiaomi, opgericht in 2010, is de op twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld. Sinds de oprichting 12 jaar geleden, heeft Xiaomi altijd de missie gehad om “continu te bouwen aan verbazingwekkende producten met eerlijke prijzen om iedereen in de wereld te laten genieten van een beter leven door middel van innovatieve technologie“. Xiaomi’s smartphones en andere producten worden verkocht in meer dan 100 landen en regio’s over de hele wereld. Met een sterke R&D en continue langetermijninvesteringen in technologie, is het bedrijf een leider geworden in technologische innovatie op het gebied van consumentenelektronica en slimme productie. En ook op het gebied van beeldvorming, met een langdurige technische ervaring in bijvoorbeeld optica, chips en algoritmen, en vergevorderde kennis in mobiele fotografie, biedt Xiaomi buitengewone fotografie-ervaringen, waaronder portretten, nachtscènes en snapshots.

Al meer dan 100 jaar creëert Leica Camera lichtgewicht camera’s die favoriet zijn bij pioniers van de straatfotografie, en optische lenzen van wereldklasse, waarmee het de passies van zijn gebruikers vervult. Met ingenieuze optische engineering en formidabel vakmanschap zijn Leica camera’s, herkenbaar aan hun ‘red dot’ branding, Duitse engineering op zijn best. Ze trekken voortdurend nieuwe generaties aan die “de Leica image look” willen. Naast het maken van met precisie vervaardigde meesterwerken, trekt Leica bekende fotografen en opkomende nieuwe talenten van over de hele wereld aan.

Xiaomi en Leica hebben dezelfde ideeën over het mobiel vastleggen van beeld. Beide bedrijven zijn erop gebrand om de optische prestaties en fotografische ervaring in het mobiele beeldvormingstijdperk voortdurend te verkennen door middel van grote technologische doorbraken en esthetische doelstellingen.

Xiaomi richt zich op het creëren van de ultieme gebruikerservaring, en heeft altijd gehoopt de mogelijkheden van smartphone-fotografie tot het uiterste te verkennen. Xiaomi en Leica vinden zich in elkaars missie en ideeën, en waarderen elkaars sterke kanten en industrie. Deze samenwerking zal een flinke impuls geven aan de beeldvormingsstrategie van Xiaomi. Tijdens de samenwerking, van optisch ontwerp tot het afstemmen van esthetische oriëntaties, hebben de innovatieve technologieën, productfilosofieën en beeldvormingsvoorkeuren van beide partijen een ongekende diepgaande botsing en samensmelting meegemaakt“, zegt Lei Jun, oprichter, voorzitter en CEO van de Xiaomi Group.

Het is een eer om vandaag de langdurige strategische samenwerking met Xiaomi aan te kondigen. Leica en Xiaomi zijn beide wereldwijde premium merken en tijdens dit ongekend diepe samenwerkingsproces hebben beide partijen achtereenvolgens gewerkt aan het doel om klanten een nieuw tijdperk van mobiele fotografie te bieden. We zijn ervan overtuigd dat de eerste gezamenlijk ontwikkelde imaging flagship smartphone de baanbrekende innovatie van beide bedrijven zichtbaar maakt. We zullen consumenten op het gebied van mobiele fotografie uitzonderlijke beeldkwaliteit, klassieke Leica esthetiek en onbeperkte creativiteit bieden, en een nieuw tijdperk van mobiele beeldvorming openen“, voegt Matthias Harsch, CEO van Leica Camera AG, toe. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: