Home GadgetsConnectiviteit Xiaomi bevestigt opnieuw belang van gegevensbeveiliging en privacy

Xiaomi bevestigt opnieuw belang van gegevensbeveiliging en privacy

by Pim, Sel

Xiaomi herhaalt het belang van het beschermen van klantgegevens tijdens de jaarlijkse Security and Privacy Awareness Month. In het kader van gegevensbeveiliging en privacy organiseerde Xiaomi afgelopen maand trainingen en seminars  voor medewerkers in het Xiaomi Technology Park in Peking, China en in het Technology Operation Center in Singapore. Het doel van is om zowel de gebruikersbeveiliging en privacybescherming te versterken, als het vertrouwen van Xiaomi’s producten te verhogen door transparantie en verantwoordelijkheid van het techbedrijf. 

Het is het derde jaar dat de techgigant speciale lessen gaf aan werknemers. Ook organiseerde Xiaomi talks met toonaangevende professionals uit de sector, IT-beveiligingsexperts en het publiek over het belang van gegevensbeveiliging en de bescherming van de privacy van gebruikers. Daarnaast bracht Xiaomi een bijgewerkte White Paper uit over beveiliging en privacy, samen met een jaarlijks transparantierapport waarin alle gegevensbeveiligingactiviteiten worden beschreven.

Xiaomi heeft een uitgebreide bestuursstructuur gebouwd om de gegevensbeveiliging en de privacy van gebruikers te waarborgen. De structuur omvat de samenwerking tussen cybersecurity-experts, smartphone-besturingssysteemingenieurs, advocaten en experts op het gebied van het naleven van wetgeving. Een Veiligheids- en Privacycommissie onder leiding van hogere leidinggevenden houdt toezicht op deze specialisten.  

Cui Baoqiu, Xiaomi Vice President en voorzitter van de Xiaomi Security and Privacy Commissie, noemt de gegevensbeveiliging en privacybescherming van gebruikers een sleutel tot de duurzame ontwikkeling van de wereldwijde activiteiten van het bedrijf op de lange termijn. “Het waarborgen van de gegevensbeveiliging en privacy van onze gebruikers heeft de hoogste prioriteit”, aldus Baoqiu. “Onze klanten geven meer om dit probleem dan enig ander. Xiaomi zet zich in om veilige en betrouwbare Android-smartphones en IoT-producten beschikbaar te maken.” 

Eugene Liderman, directeur Android Security Strategy van Google, benadrukt Xiaomi’s bijdrage aan het Android-systeem. “Een van de grootste troeven van Android is het diverse ecosysteem van partners,” vertelt Liderman. “Xiaomi is hier een goed voorbeeld van en het is geweldig om te zien dat ze blijven investeren in de cyberhygiëne van hun productportfolio.”

Professor Liu Yang, School of Computer Science and Engineering, Nanyang Technological University: “De uitdagingen rondom beveiliging zijn de focus van veel techdiscussies, waardoor belanghebbenden in de industrie meer waarde hechten aan de urgentie van het beheren van kwetsbaarheden in hardware, software en zelfs in de enorme open source-producten. Xiaomi heeft enorme inspanningen geleverd om het probleem aan te pakken, gebruikers te beschermen met haar technologische expertise en voortdurend nieuwe methoden voor betere gegevensbescherming te onderzoeken.”

‘s Werelds grootste IoT-platform
Met ’s werelds grootste IoT-platform voor consumenten, werkt Xiaomi voortdurend aan het verbeteren van de IoT-beveiliging en privacybescherming. Xiaomi hield zijn vijfde jaarlijkse IoT-beveiligingstop op 29 en 30 juni in Peking. Leidinggevenden en experts uit de sector bespraken een breed scala aan onderwerpen, van beheerskaders voor gegevensbeveiliging en internationale gegevensoverdracht tot de beveiliging van met internet verbonden elektrische voertuigen en oplossingen voor bedreigingen voor de softwareleveringsketen.

Tijdens het evenement in juni kondigde Xiaomi aan dat de Electric Scooter 4 Pro een IoT Security Rating Gold-certificering heeft behaald van Underwriter Laboratories Inc, een internationaal veiligheidsonderzoeksinstituut gevestigd in de Verenigde Staten. Deze aanduiding maakt de Electric Scooter 4 Pro ’s werelds eerste elektrische scooter met een veiligheidsclassificatie van zo’n hoog niveau. Het certificaat geeft ook aan dat de beveiligingsbasis van Xiaomi’s IoT-productontwikkeling in overeenstemming is met internationale normen. 

Xiaomi heeft in 2014 zijn beveiligings- en privacycommissie opgericht. In 2016 werd Xiaomi het eerste Chinese bedrijf dat certificering ontving van TrustArc. In 2018 heeft Xiaomi de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de nalevingsbeoordeling van de Europese Unie aangenomen. In 2019 zijn de beveiligings- en privacypraktijken van Xiaomi gecertificeerd volgens ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27018. Vorig jaar publiceerde Xiaomi, als eerste Android-smartphonemerk een transparantierapport.. Dit jaar behaalde Xiaomi het registratiecertificaat van NIST CSF (Nationaal Instituut van Standaarden en Technologie, Cybersecurity Framework), waarmee het zijn mogelijkheden voor gegevensbeveiliging verder versterkt.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: