Home Gaming Word de eerste Esports WRC kampioen en win een Hyundai i20 ter waarde van 20.000 euro

Word de eerste Esports WRC kampioen en win een Hyundai i20 ter waarde van 20.000 euro

by Mark van Truijen

Uitgever en distributeur Bigben Interactive en Hyundai Motor Company zijn verheugd om aan te kunnen kondigen dat beide partijen een samenwerking zijn aangegaan rond het eSports WRC-kampioenschap, een wereldwijd toernooi rond de game WRC 5, de officiële game van het FIA Wereldkampioenschap Rally (WRC).

Hyundai Motor Company, dat twee teams in competitie heeft in het WRC-kampioenschap, is trots om Bigben Interactive te ondersteunen in de promotie van eSports WRC door het beschikbaar stellen van een Hyundai i20 ter waarde van € 20,000 aan de winnaar van het toernooi.

De Hyundai i20 is een compacte hatchback met een stijlvol en geraffineerd ontwerp, veel ruimte en verfijnde details in het interieur. De i20 biedt een aangename rijervaring en geweldige performance en is winnaar van meerdere designprijzen.

“We zijn erg verheugd om onze betrokkenheid in de autosport te vergroten via de gameindustrie,” zegt Scott Noh, directeur bij de Overseas Marketing Group van Hyundai Motors. “Onze samenwerking met Bigben biedt een platform waar mensen de actie en het plezier van rallyrijden kunnen ervaren, en we verwachten dat dit toernooi zeker een nieuw element toe zal voegen op het vlak van online racen. We wensen alle deelnemers veel succes en we kijken ernaar uit om te weten wie deze prijs zal winnen.”

Na een lang en spannend jaar vol kwalificaties zullen de beste 18 coureurs voor de titel vechten in de finale die zal worden gehouden tijdens de Rally van Groot-Brittannië van 27 oktober t/m 30 oktober waar de winnaar niet alleen de eerste eSports WRC-kampioen zal worden maar ook met de fantastische hoofdprijs naar huis zal gaan.

We zijn enorm trots om met een bedrijf als Hyundai samen te werken voor onze eerste editie van eSports WRC,” zegt Benoît Clerc, Head of Software bij Bigben Interactive. “eSports WRC is een grote uitdaging voor ons, omdat het creëren van een online toernooi dat gelijktijdig loopt aan het echte WK-seizoen iets is dat nog niet eerder is gedaan in de gameindustrie. Hyundai zal ons hierbij als innovatief bedrijf ondersteunen door het aanbieden van een prachtige prijs aan de winnaar van deze online racecompetitie.”

In het gevecht om de eerste eSports-wereldtitel komen de beste WRC 5-coureurs samen in een toernooi dat begon tijdens de Rally van Monte Carlo in januari en duurt tot de Rally van Groot-Brittannië in oktober. Elke ronde vindt gelijktijdig plaats met de echte ronde in het wereldkampioenschap, waarbij spelers in de schoenen kunnen staan van WRC-sterren zoals Thierry Neuville, Hayden Paddon en Dani Sordo en de opwinding en de druk kunnen voelen in het gevecht om tienden van seconden in zware en uitdagende omstandigheden.

Het toernooi wordt georganiseerd door Bigben Interactive, Kylotonn Games en WRC Promoter in samenwerking met ESL, het grootste eSports-bedrijf van de wereld.

eSports WRC is verkrijgbaar voor de Playstation®4, Xbox One en pc. De DLC #1 (€7,99) en de Season Pass* (€14,99) zijn nu verkrijgbaar. DLC #2 (€7,99) is verkrijgbaar vanaf april 2016.

* Season Pass is alleen verkrijgbaar op de PlayStation®4 en pc, niet op de Xbox One.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x