Home Gaming WK Cosplay vindt plaats op Firstlook Festival!

WK Cosplay vindt plaats op Firstlook Festival!

by Jeffrey van den Bogaart

Firstlook Festival (9, 10 en 11 oktober, Jaarbeurs) pakt dit jaar groots uit met cosplay. Zo vinden voor het eerst de officiële voorrondes van het WK Cosplay in Utrecht plaats. De winnaars van deze voorronde vertegenwoordigen Nederland in augustus tijdens de beroemde World Cosplay Summit(WCS) in het Japanse Nagoya. Het WK wordt algemeen beschouwd als het hoogst haalbare voor cosplayers. Deelnemers moeten zichzelf niet alleen in perfect vervaardigde kostuums presenteren, maar hun aangenomen identiteit op het podium ook nog eens uitdragen. De voorrondes zullen dan ook garant staan voor kwalitatief hoogwaardig visueel spektakel.

Cosplayers en hun fans worden tijdens Firstlook Festival verder getrakteerd op een compleet eigen domein met een cosplaypodium, een eigen kleedruimte en bar, verschillende wedstrijden, een kingsize foto wall met diverse secties op basis van cosplay-stijl en cosplay workshops en winkeltjes. Utrecht wordt daarmee in Oktober de place-to-be voor elke cosplayer.

De cosplay-area en voorrondes worden georganiseerd in samenwerking met Stichting J-Pop, organisator van AnimeCon en dé expert in Nederland op het gebied van cosplay.

Niels Viveen, voorzitter van Stichting J-Pop is enthousiast over de samenwerking: “We vinden het super leuk om met Firstlook Festival samen te werken. Tegenwoordig vermengen onze doelgroepen zich steeds vaker. Met elkaar samen werken is dus een logische stap.”

“Het is voor ons ook heel spannend om WCS van AnimeCon te verplaatsen naar Firstlook Festival.” aldus Niels Viveen. “Voor de cosplayers die al eerder bij ons meededen aan de voorronde streven we er naar om behalve de locatie, zo veel mogelijk vertrouwd te laten zijn. Voor de nieuwe deelnemers en het publiek op Firstlook Festival gaan we nog meer ons best doen om een super event neer te zetten.”

Dus, weet jij jezelf als geen ander in je favoriete personage te verdiepen? Ga er dan voor!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x