Home Gadgets Wereldwijde marktleider in Powerline-technologie devolo bestaat vijftien jaar

Wereldwijde marktleider in Powerline-technologie devolo bestaat vijftien jaar

by Mark van Truijen

Vijftien jaar geleden startte devolo met het ontwikkelen van innovatieve en dynamische communicatieoplossingen om netwerkverbindingen in je huis te verbeteren. Vandaag de dag is het bedrijf wereldmarktleider op het gebied van Powerline-oplossingen waarbij internetsignalen overgedragen worden via het elektriciteitsnetwerk. Inmiddels heeft devolo driehonderd medewerkers en meer dan 33 miljoen verkochte producten. Het oude hoofdkantoor bevond zich in Aken – en ook het nieuwe hoofdkantoor is daar nu gevestigd.

Het begin: internet via het stopcontact

devolo ontwikkelde vijftien jaar geleden de oplossing voor slechte internetverbindingen. “Powerline was daarin voor ons de belangrijkste technologie”, aldus Heiko Harbers, CEO van devolo AG. In 2003 kwamen de dLAN-adapters op de markt: eenvoudige plug-inapparaten die elektriciteitskabels omtoveren in netwerkkabels. De overdrachtssnelheid was op dat moment slechts 14 Mbps, maar de huidige topmodellen halen tot wel 1.200 Mbps. Sinds 2013 maakt devolo dLAN-adapters met WiFi-functie voor een supersnelle internetverbinding in elke ruimte van het huis. Inmiddels zijn de adapters internationale bestsellers: het bedrijf heeft al meer dan 33 miljoen producten verkocht. Die zijn verkrijgbaar bij elke grote elektronicawinkel en webshop.

 

Mijlpalen

Al in 2005 verkocht het bedrijf zijn miljoenste dLAN-adapter en in 2008 nam het bedrijf zijn honderdste medewerker aan. Inmiddels is het bedrijf ook aanwezig in negentien landen in de vorm van dochterondernemingen en partners. In 2015 ontving devolo de Hidden Champion Award van de Duitse nieuwszender n-tv en in 2016 werd devolo door manager magazin uitgeroepen tot een van ‘Germany’s digital up-and-comers’.

Visie: devolo als allround technologiespecialist

Een van de belangrijkste ontwikkelingen binnen het bedrijf was het ontstaan, in 2015, van de vier businessunits. Deze reorganisatie droeg bij aan het doel om een allround technologiespecialist te worden, oftewel een aanbieder van zowel consumentenproducten als oplossingen voor professionals. De experts van Consumer Business richten zich volledig op thuisnetwerken in het tijdperk van streaming en HD-content, en op de snelgroeiende smart home-markt. Business Solutions biedt professionele netwerkoplossingen met gebruik van de Powerline en wifi, en is het aanspreekpunt voor geavanceerde Machine-to-Machine-communicatie. Operator Solutions ontwikkelt nieuwe, op maat gemaakte devolo-oplossingen op basis van de behoeften van telecommunicatiebedrijven. En de Smart Grid-businessunit stimuleert de ontwikkeling van het smart grid.

Nieuw hoofdkantoor

Na zijn start in het voormalige ELSA-gebouw verhuisde devolo in 2009 naar een gehuurd kantoorpand. Het bedrijf groeide daar echter snel uit zijn jasje. Bovendien veranderden de veiligheidseisen op het gebied van smart grid. Daarom  besloot devolo dat het tijd was voor een eigen pand. De bouw van het nieuwe hoofdkantoor begon in de zomer van 2016 en sinds halverwege juli 2017 zit devolo in zijn nieuwe hoofdkantoor. Het nieuwe pand biedt 6.300 vierkante meter aan ruimte.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x