Home GamingAndroid Wereldwijd hoogste P3 score gemeten voor netwerk Huawei & T-Mobile Nederland

Wereldwijd hoogste P3 score gemeten voor netwerk Huawei & T-Mobile Nederland

by Mark van Truijen

Op basis van de technologie en diensten van Huawei is het netwerk van T-Mobile Nederland in de P3 Connect Mobile Benchmark NL van 15 maart j.l. als beste getest in Nederland. In  januari en februari hield P3 Communications een uitgebreide drivetest om de 2G / 3G / 4G mobiele diensten in Nederland te meten.

P3 Communications voerde een uitgebreid onderzoek uit binnen het breed diensten spectrum van de huidige mobiele netwerken zoals download- en uploadsnelheid, oproep bereik en geluidskwaliteit, met als doel de kwaliteit van het mobiele netwerk vanuit de klant optiek te beoordelen. Volgens P3 organisatie werden de netwerken in de grote steden, dorpen en snelwegen van de telecom operators uitgevoerd met high-tech meetapparatuur en is het proces ontworpen om de netwerken tot het uiterste te testen.

Met 966 van de maximum 1000 punten, is het mobiele netwerk van T-Mobile als beste getest in Nederland. Daarmee heeft T-Mobile niet alleen het hoogste totaal aantal punten in Nederland behaald, ook scoort het netwerk het hoogst op de wereldwijde benchmark.

“We zijn er trots op T-Mobile Nederland ondersteund te hebben in het bouwen van het beste mobiele netwerk in Nederland,” zegt Wonder Wang, CEO van Huawei Technologies Nederland. “Dit is een geweldige prestatie door alle betrokken medewerkers. We feliciteren T-Mobile Nederland  met het behalen van dit mooie resultaat.”

Sinds 2013 heeft T-Mobile fors geïnvesteerd in hun netwerk door het vernieuwen van 5.000 antennes in Nederland met het Single Radio Access Network (SRAN) technologie van Huawei. Het SRAN project is afgelopen december afgerond en momenteel is het netwerk van T-Mobile uitgerust met de nieuwste draadloze technologie waarmee klanten snelle en stabiele mobiel internet ontvangen.

Momenteel ondersteunt Huawei T-Mobile Nederland bij het optimaliseren van radiodekking, mobile core en onderhoudsdiensten.

Mark Klein, CEO T-Mobile Nederland: “Deze uitslag is voor zowel consumenten als onze zakelijke klanten van immens belang. Voor ons sociale leven en zakelijk verkeer is toegang tot supersnel mobiel internet onmisbaar geworden. In de komende jaren zal zowel het dataverkeer als het aantal toepassingen enorm groeien. Zo verwachten wij bijvoorbeeld dat over vijf jaar de gemiddelde Nederlander zes apparaten op het mobiele internet heeft aangesloten en bedrijven het merendeel van hun data en applicaties in de Cloud heeft. Ons netwerk is dus vooral geschikt voor klanten die het maximale uit hun smartphone of mobiel internet willen halen.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x