Home Gaming Wereldkampioenschap Super Mario Kart in Esports Game Arena

Wereldkampioenschap Super Mario Kart in Esports Game Arena

by Mark van Truijen

Van 14 tot en met 17 augustus vindt het jaarlijkse wereldkampioenschap Super Mario Kart plaats in Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn. Ruim 50 deelnemers van over de hele wereld zullen het deze dagen tegen elkaar opnemen.

Al sinds 2002 vindt het wereldkampioenschap van deze beroemde videogame plaats op een locatie in Frankrijk. Dit jaar is het de eerste keer dat een locatie in Nederland het podium is van het wereldkampioenschap. Deelnemers komen vanuit heel de wereld overgevlogen voor dit evenement. Zo zijn er spelers uit de Verenigde Staten, Japan en Australië.

De game waar het om draait is Super Mario Kart, de allereerste Mario Kart-game die ooit uitgebracht is (1992). Deze game wordt gespeeld op de Super Nintendo Entertainment System en er worden ruim 30 oude beeldbuistelevisies ingezet tijdens het toernooi. De community die nog steeds actief deze game speelt, doet dat omdat het bij deze oudste editie van Mario Kart vrijwel alleen om de gameplay draait en niet om geluk.

Esports Game Arena is een bar waar gamers op verschillende systemen kunnen gamen. Daarnaast worden er competities en toernooien van verschillende games gehouden, waaronder Fortnite, League of Legends en Call of Duty. De locatie is voorzien van een livestreamstudio waar uitzendingen worden geproduceerd. Bezoekers zijn voor dit evenement gratis welkom om te komen kijken naar de beste spelers ter wereld.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x