Home MoviesDVD/Blu-Ray War Room Blu-ray Review

War Room Blu-ray Review

by Overige Redacteuren

Volwassene die ruzie met elkaar maken en kinderen die daar dan de dupe van worden. Het cliché matige verhaal War Room is met een licht religieus tintje toch dé verassing van 2015. Het is ze net niet gelukt, maar volgende Straight Outta Compton toch op de hielen voor de nummer 1 positie. En dat terwijl War Room de bioscopen in Nederland niet eens heeft behaalt. Terecht?

Het verhaal start met een kijkje in het leven van een doorsnee gezin. Een jong getrouwd stel en hun dochtertje van 10 jaar. Voor de buitenwereld lijken ze hét perfect leventje te leiden – toch is niets minder waar. Obstakels zoals geld en echtelijke ruzies staan centraal en wanneer Elizabeth (Priscilla Shirer) terecht komt bij oude Clara (Karen Abercrombie) begint de ommekeer. In het huis van Clara bevindt zich namelijk een speciale ruimte aka de ‘War Room’ met niets meer dan en stoel en een muur vol briefjes. De plek is bedoeld om je te kunnen afzonderen en te keren tot god. Wanneer echtgenoot Tony (T.C. Stallings) een puinhoop (werkloos en vreemd gaan) van het leven maakt besluit Elizabeth het voorbeeld van Clara te volgen en bouwt zo haar eigen ‘War Room’. Om zo samen beetje bij beetje te redden wat er nog van hun eens zo mooie plaatje over is.

Om met de deur in huis te vallen: de film duurt té lang. Wellicht dat je als kijker zijnde het niet erg had gevonden wanneer de acteerprestaties daar waren. Maar ook dit zit tegen ergerlijk aan. Heb jij elke zondag EO aanstaan en kijk jij hier met plezier naar? Schroom dan ook vooral niet om het schijfje aan te schaffen. Dit is jouw verhaal! Het kan zelfs als uplifting ervaren worden door de heldere dialogen, de tranentrekkers en de melodramatische muziek. Ondanks het daverende succes in Amerika is het toch niet vreemd dat hij in Nederland nooit het witte doek heeft gehaald. Maar wil je zo nu en dan een verfrissende kijk op het leven (met een vleugje over geromantiseerde nonsens) zal het je wel degelijk aanspreken.

BLU-RAY EXTRA’S
De case van War Room wijkt niet veel af van de officiële film poster. Dit is wellicht ook niet verrassend doordat het nooit een grote bioscoop hit is geweest, maar voor de verzamelaars onder ons toch wat teleurstellend.

Toch beschikt het schijfje over verassend veel bonusmateriaal – wat niet allemaal even fascinerend is maar dat terzijde – dat je over de streep zou kunnen trekken betreft het aanschaffen. Naast het audio commentaar kun je namelijk ook kiezen uit bloopers, verwijderde scenes, en de uitleg over de totstandkoming van de film en het ‘war room’ concept. Voor de religieuze onder ons zeker een aanrader.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x