Home Gaming Volgende battlefield mikt op een release in oktober 2025

Volgende battlefield mikt op een release in oktober 2025

by Mark van Truijen

De kritische en commerciële mislukking van Battlefield 2042 in 2020 dwong EA om de first-person shooter-franchise op een aantal belangrijke manieren te heroverwegen, wat leidde tot de adoptie van een multi-studio ontwikkelingsmodel voor toekomstige afleveringen. Concrete details over de toekomst van Battlefield zijn schaars geweest sinds deze veranderingen werden doorgevoerd, maar een nieuw rapport van Insider Gaming’s Tom Henderson heeft licht geworpen op mogelijke details.

Volgens het rapport mikt het volgende hoofdspel van Battlefield op een lancering in oktober 2025 en wordt het intern aangeprezen als een “terug naar de roots” spel voor de serie. Als zodanig zal het spel 64-speler multiplayer gevechten bevatten, terwijl het ook het vierklassensysteem van de serie terugbrengt en verbeteringen implementeert in de vernietigingsmechanica, iets dat eerdere vacatures ook hebben gesuggereerd.

Naar verluidt zal het spel plaatsvinden in een moderne setting (ergens tussen de jaren 2025 en 2030), terwijl het “een sterke verhaalgedreven nadruk legt op moderne technologie die in oorlog wordt gebruikt”. Wat dat betekent voor een singleplayer-campagne – in ontwikkeling bij Ridgeline Games – blijft onzeker, vooral met regisseur en studiobaas Marcus Lehto die onlangs het bedrijf heeft verlaten.

Henderson beweert ook dat het volgende Battlefield-spel zal worden vergezeld van een gratis te spelen battle royale-ervaring ontwikkeld door Ripple Effect Studios.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x