Home Gaming Verken een gigantische open wereld in Xenoblade Chronicles X

Verken een gigantische open wereld in Xenoblade Chronicles X

by Mark van Truijen

Nadat de aarde is vernietigd door een buitenaards ras, storten de enige mensen die wisten te ontsnappen neer op de planeet Mira. Om te voorkomen dat de mensheid uitsterft, moeten spelers de gevaren van hun nieuwe thuis trotseren in Xenoblade Chronicles X. Deze RPG nodigt spelers uit een gigantische open wereld te verkennen en verschijnt op 4 december, exclusief voor de Wii U.

In deze nieuwe RPG van de makers van Xenoblade Chronicles kunnen spelers hun eigen personage maken en een planeet verkennen die vijf keer zo groot is als de wereld in Xenoblade Chronicles. Door de rijke variatie aan vijandige wezens is Mira een gevaarlijke plaats waarin spelers een diepgaand strategisch vechtsysteem moeten benutten om te overleven.

Tijdens gevechten kan je held wisselen tussen verschillende gevechtsklasses die dit personage bijvoorbeeld geschikter maken voor gevechten op lange of korte afstand. Daarbij is het ook mogelijk om tactische bevelen te geven aan maximaal drie computergestuurde personages. Teamleden zullen spelers adviseren wanneer ze het beste gebruik kunnen maken van speciale vaardigheden, Arts genoemd, om bondgenoten te versterken of vijanden extra hard te treffen. Elke klasse heeft toegang tot verschillende Arts, en het strategisch gebruik hiervan is vaak essentieel om het tij van de strijd te kunnen keren.

Buiten de gevechten kunnen spelers voor het verkennen en overleven in de spelwereld acht verschillende soorten beroepen aannemen. Spelers die zich willen focussen op het verkennen van de gigantische, open omgevingen en het speuren naar nieuwe materialen kunnen het best kiezen voor het beroep van Curator, terwijl spelers met een baan als Harrier zich vooral richten op het verslaan van de gevaarlijke monsters die door het landschap bewegen. Een andere baan is de Outfitter, die spelers laat meehelpen aan de bouw van de reusachtige gewapende mechs die Skells worden genoemd.

Uiteindelijk mogen spelers zelf ook zo’n Skell besturen, waardoor ze nieuwe plaatsen kunnen bereiken voor nog meer ontdekkingsmogelijkheden.

Via de Wii U GamePad kunnen spelers gebruik maken van het nieuwe navigatiesysteem, dat spelers op een plattegrond met zeshoekige vakjes hun koers laat bepalen. Zo kunnen spelers confrontaties met reusachtige monsters voorkomen, nieuwe grondstoffen ontdekken, en snel terug reizen naar eerder ontdekte locaties. Het spel kan ook alleen op het GamePad-scherm gespeeld worden.

Xenoblade Chronicles X is het eerste deel in de serie dat online gespeeld kan worden, waarbij een team van vier spelers samenwerkend missies kan voltooien. Spelers kunnen zich ook aansluiten bij een groep van 32 asynchrone personages, met wie ze voorwerpen en wapens kunnen uitwisselen, zelfs als ze niet samen strijden. Daarnaast kun je avatars van andere spelers aan je team toevoegen als computergestuurde personages, waardoor je tijdens gevechten kunt beschikken over nog meer strategische mogelijkheden.

Vertrek naar de laatste frontlijn van de mensheid in Xenoblade Chronicles X voor de Wii U. Dit spel is vanaf 4 december verkrijgbaar in Europa, ook als bundel met een Wii U Premium Pack console* en als Limited Edition**. Spelers die Xenoblade Chronicles hebben gekocht in de Nintendo eShop op de Wii U komen in aanmerking voor een korting van 10 euro op Xenoblade Chronicles X wanneer ze dit spel voor 18 december 2015 kopen in de Nintendo eShop op hetzelfde Wii U-systeem***

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: