Home Gadgets Veel animo onder goede doelen voor kennis- en inspiratiedag Microsoft Philanthropies

Veel animo onder goede doelen voor kennis- en inspiratiedag Microsoft Philanthropies

by Mark van Truijen

Meer dan 150 niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) kwamen vandaag af op de NGO Day die Microsoft Philanthropies organiseerde. Microsoft Philanthropies doneert jaarlijks circa twaalf miljoen euro aan software aan Nederlandse goede doelen en stichtingen. Dit gebeurt via TechSoup, dat ze toegang geeft tot de softwaredonatieprogramma’s van technologieleveranciers. De volledig volgeboekte kennis- en inspiratiedag stond in het teken van de mogelijkheden die dit initiatief aan goede doelen kan bieden.

Tijdens het evenement legden verschillende sprekers van Microsoft en softwarepartners, zoals CherryT, iFunds, Newmedia2day en OfficeGrip, uit hoe software en clouddiensten kunnen bijdragen aan de effectiviteit en productiviteit van goede doelen. Ook sprekers van verschillende goede doelen, zoals Plan Nederland, deelden hun ervaringen met het softwaredonatieprogramma. Workshops gaven non-profitprofessionals inzicht in hoe zij hun fondsenwerving en contact met vrijwilligers verder konden professionaliseren, en hoe zij een veilige IT-infrastructuur in de cloud realiseren.

“Het is onze missie om iedere persoon en elk bedrijf ter wereld in staat te stellen om met technologie meer impact te maken”, zegt Julie de Widt-Bakker, Citizenship Lead Microsoft Nederland. “Ik heb veel bewondering voor wat goede doelen als Plan Nederland en De Koningsspelen realiseren. Daarom vind ik het extra belangrijk dat non-profitorganisaties toegang krijgen tot technologie die barrières wegneemt en ze helpt hun doelen te realiseren.”

Nederlandse goede doelen en stichtingen die zich willen inschrijven voor het softwaredonatieprogramma van Microsoft Philanthropies, kunnen zich daarvoor aanmelden op www.techsoup.nl. Voor meer informatie zie https://www.microsoft.com/about/philanthropies/.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x