Home MoviesDVD/Blu-Ray Vanaf 8 juni is de film: Steve Jobs beschikbaar op DVD en Blu-Ray

Vanaf 8 juni is de film: Steve Jobs beschikbaar op DVD en Blu-Ray

by Sven

Steve Jobs neemt ons mee achter de schermen van de digitale revolutie met de lancering van drie iconische producten. De film is geregisseerd door Academy Award winnaar Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting) en geschreven door Academy Award winnaar Aaron Sorkin (The Social Network, Moneyball). Hoofdrolspelers Michael Fassbender (X-Men: Days of Future Past, Inglourious Basterds) en Kate Winslet (Titanic, Eternal Sunshine of the Spotless Mind) hebben beiden een Oscar nominatie gekregen voor hun rol in dit boeiende verhaal.

Verhaal
De film is een intiem portret van genie Steve Paul Jobs, CEO en oprichter van Apple, gespeeld door Michael Fassbender. Steve Jobsneemt ons mee naar de digitale revolutie met de lancering van  drie iconische producten, eindigend met de onthulling van de iMac in 1998.Kate Winslet vertolkt de rol van Joanna Hoffman, zijn toenmalige hoofd marketing. Steve Wozniak, de mede-oprichter van Apple wordt gespeeld door Seth Rogen (Bad Neighbours, This is the End) en Jeff Daniels (Allegiant, The Martian) is te zien als voormalig Apple CEO John Sculley. De passie en vindingrijkheid van Steve Jobs zijn de drijvende kracht achter het digitale tijdperk geweest. Maar zijn drijfveren om technologie te revolutionaliseren hebben opofferingen vereist. Uiteindelijk tastte het zijn gezinsleven en mogelijk zijn gezondheid aan. In deze onthullende film worden de triomfen van een modern genie, Steve Jobs, verkend.

SteveJobs2.jpg

Over Steve Jobs en Apple
Als het over Apple hebt, kun je niet om Steve Jobs heen. De legendarische oprichter bouwde Apple uit tot een miljardenbedrijf, dat wereldwijd wordt bewonderd. Zijn perfectionisme en extreme focus op mooie en gebruiksvriendelijke producten zorgde ervoor dat we de iMac, iPod, iPhone en iPad vandaag kunnen gebruiken. Steve Jobs richtte in 1976 samen met zijn studievriend Steve Wozniak het bedrijf Apple Computers op. Jobs haalde in 1983 de Pepsi-manager John Sculley over om bij Apple te komen werken, en leidde de ontwikkeling van de Macintosh. In 1985 verliet Jobs Apple, nadat de raad van bestuur hem verbood nog een leidinggevende functie te bekleden in het bedrijf. Hij werd opgevolgd door Sculley, en startte NeXT Computer. Net als Apple bracht NeXT gesloten hardware op de markt, maar was lang niet zo succesvol. Na een overname van NeXT door Apple werd Jobs in de zomer van 1997 interim CEO van Apple, om vervolgens een vaste aanstelling als CEO te krijgen. Onder andere de MacBook Pro, de iPod met videofunctie, de iTunes WiFi Store, FaceTime en de MacBook Air zijn door Steve Jobs geïntroduceerd.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x