Home Movies Une nuit – 9 november in de bioscoop

Une nuit – 9 november in de bioscoop

by Pim, Sel

Gusto Entertainment brengt op 9 november de Franse film Une nuit uit, die op het afgelopen filmfestival van Cannes de slotfilm was van het programma ‘Un certain regard’.

De hoofdrollen worden vertolkt door Karin Viard en Alex Lutz, die Une nuit ook regisseerde. Eerder maakte Alex Lutz de op Franse filmfestivals meermaals bekroonde film Guy waarin hij ook de hoofdrol speelt. Karin Viard heeft een indrukwekkende filmografie op haar naam staan en won vele prijzen voor meerdere rollen zoals in Polisse, La famille Bélier, Les chatouilles en Jalouse.

In de bomvolle Parijse metro krijgen een onbekende man en een vrouw ruzie om niks. Ondanks hun afkeer van elkaar lijkt er toch een vonk over te slaan, want niet lang daarna duiken ze samen een pasfotohokje in voor een spontane, en ietwat onhandige vrijpartij. Eenmaal bovengronds zeggen Aymeric (Alex Lutz) en Nathalie (Karin Viard) elkaar gedag. Of toch maar niet?

Wat volgt is een lange nachtelijke wandeling door een broeierig, oogverblindend mooi in beeld gebracht Parijs vol ontwapenende gesprekken tussen twee mensen die duidelijk voor elkaar gemaakt zijn, maar door omstandigheden niet samen kunnen zijn. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d